Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.6°C
2 BF 54%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
18.0°C24.3°C
2 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.9°C
4 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.9°C20.8°C
3 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.4°C23.9°C
2 BF 35%
«Ναι» από το ΚΑΣ για τη συναυλία των Foo Fighters στο Ηρώδειο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

«Ναι» από το ΚΑΣ για τη συναυλία των Foo Fighters στο Ηρώδειο

«Ναι» από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο για την παραχώρηση του Ηρώδειου για τη συναυλία των Foo Fighters στις 10 Ιουλίου.

Παράλληλα, δόθηκε άδεια και για την βιντεοσκόπηση της εκδήλωσης, που θα χρησιμοποιηθεί στο πλαίσιο γνωστής αμερικανικής ταξιδιωτικής εκπομπής.

Όπως έγινε γνωστό, η συναυλία δεν θα έχει εισιτήρια, αλλά μόνο προσκλήσεις, οι οποίες θα δοθούν σε φορείς, όπως στον Δήμο Αθηναίων και στο υπουργείο Τουρισμού.

Το βίντεο θα προβληθεί από το αμερικανικό δίκτυο PBS/USA στο πλαίσιο της ταξιδιωτικής εκπομπής Landmarks Live in Concert, ενώ την ημέρα της συναυλίας θα γίνει ζωντανή αναμετάδοση τριών τραγουδιών με live streaming διάρκειας περίπου 10 λεπτών.

Η εν λόγω εκπομπή, ταξιδεύει σε διάφορες πόλεις του κόσμου, επιλέγει ως πυρήνα της τη συναυλία ενός δημοφιλούς τραγουδιστή ή συγκροτήματος σε κάποιο εμβληματικό μνημείο της περιοχής, όπως για παράδειγμα στο Ταζ Μαχάλ στην Ινδία ή στις Πυραμίδες της Αιγύπτου.

Παράλληλα, πλαισιώνεται από μια σειρά από συνεντεύξεις με σημαντικούς ανθρώπους της κάθε χώρας σε αρχαιολογικούς χώρους της περιοχής.

Θέμα του συγκεκριμένου επεισοδίου που θα προβληθεί τον Οκτώβριο θα είναι η Αθήνα, με πλάνα από την πόλη, τη συναυλία των Foo Fighters στο Ηρώδειο, καθώς και συνεντεύξεις με ανθρώπους όπως ο Δήμαρχος Αθηναίων και η υπουργός Πολιτισμού, οι οποίες θα γίνουν στην Αρχαία Αγορά, στην Ακρόπολη, στο Παναθηναϊκό Στάδιο, στο κέντρο της Αθήνας και αλλού.

Σημειώνεται ότι η προσωρινή παραχώρηση αρχαιολογικών χώρων για τις συνεντεύξεις θα συζητηθεί σε άλλο ΚΑΣ.

Σημειώνεται ότι η εισήγηση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αθηνών ήταν αρνητική, προτείνοντας ωστόσο όρους στην περίπτωση που η συναυλία έπαιρνε την έγκριση του ΚΑΣ. Κάποιοι από αυτούς ήταν τα ντεσιμπέλ να μην ξεπερνούν τα επιτρεπόμενα όρια, τα οχήματα που θα μεταφέρουν τον εξοπλισμό να μην ζυγίζουν περισσότερο από 10 τόνους το καθένα και να μην χρησιμοποιηθεί drone για την κινηματογράφηση της συναυλίας.

Οι Foo Fighters δημιουργήθηκαν το 1994 στις ΗΠΑ από τον κιθαρίστα-πρώην ντάμερ των Nirvana, Ντέιβ Γκρολ.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL