Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.7°C
3 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
19.7°C24.9°C
1 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C21.6°C
4 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.4°C20.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.9°C24.0°C
3 BF 33%
Οι Depeche Mode νίκησαν την κακοκαιρία!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Οι Depeche Mode νίκησαν την κακοκαιρία!

Αν και στο Terravibe Park έχουν πλέον ληφθεί μέτρα και έχουν κατασκευαστεί έργα ώστε να μην επαναληφθούν φαινόμενα όπως του ’09 (όταν το Rockwave Festival εκείνης της χρονιάς είχε ματαιωθεί επειδή ο χώρος είχε πλημμυρίσει!) ομολογουμένως την Τετάρτη το βράδυ και ο καιρός ήταν με το μέρος των Depeche Mode. Η βροχή σταμάτησε να πέφτει λίγο πριν την αρχή της συναυλίας και ξανάρχισε, αλλά πολύ πιο ήπια, λίγο πριν το τέλος της κάνοντας ένα μικρό μόνο τμήμα του κοινού να αποχωρήσει πρόωρα.

15.000 κόσμος

Με αντικείμενο της περιοδείας τους την προώθηση του πρόσφατου τους δίσκου «Spirit», αναμφίβολα του καλύτερου τους εδώ και πολλά χρόνια, το βρετανικό γκρουπ είχε ήδη ένα πολύ γερό εφόδιο πριν ανέβει στη σκηνή. Όντας και σε πολύ καλή φόρμα δεν δυσκολεύτηκαν να κερδίσουν το κοινό με αποτέλεσμα οι περίπου 15.000 κόσμου να απολαύσουν μια άρτια και αληθινά καλή συναυλία. Την παράσταση φυσικά την έκλεψε, όπως πάντα, ο τραγουδιστής Dave Gahan, καθώς ανεξάρτητα από το τι συμβαίνει στο στούντιο, στις ζωντανές εμφανίσεις τους τα άλλα δύο μέλη του γκρουπ και οι session μουσικοί που τους συμπληρώνουν απλά... παρευρίσκονται αφήνοντας την σκηνή να είναι αποκλειστικά δική του υπόθεση. Αντικειμενικά ένας εξαιρετικός performer και όχι απλά καλός ερμηνευτής ο Dave Gahan δεν χρειάζεται παρά να κάνει αυτό που περισσότερο του είναι έμφυτο παρά ξέρει δίνοντας του το εκατό τοις εκατό της ενέργειας του. Και αυτή η φορά δεν ήταν φυσικά η εξαίρεση!

Γονείς μαζί με τα παιδιά τους

Τα τραγούδια του νέου δίσκου που παίχτηκαν όλα στο πρώτο μέρος έγιναν δεκτά πολύ θετικά, ακόμα και με ενθουσιασμό σε μερικές περιπτώσεις αλλά, κακά τα ψέματα, η βραδιά απογειώθηκε προς το τέλος της όταν οι πρωτοπόροι της ηλεκτρονικής ποπ έπαιξαν τα καθόλου λίγα κλασικά πλέον τραγούδια από το παρελθόν τους, αυτά που τους κρατούν όχι απλά «ζωντανούς», αλλά και στην επικαιρότητα για τρεις δεκαετίες. Εντύπωση, τέλος, προκάλεσε και στους ίδιους αυτό που συνέβαινε στις πρώτες σειρές μπροστά στη σκηνή, εκεί δηλαδή που πάντα βρίσκονται οι πιο φανατικοί θεατές. Ένα πολύ μεγάλο ποσοστό του κοινού το οποίο βρισκόταν εκεί αποτελείτο από αγόρια και κορίτσια εφηβικής ηλικίας που όμως, ακόμα πιο παράδοξο, τα πιο πολλά από αυτά τα συνόδευαν ο ένας ή και οι δύο γονείς τους! Κρίνοντας από τις αντιδράσεις των τελευταίων που έδειχναν ότι πιθανότατα ήταν οπαδοί των Depeche Mode στο ξεκίνημά τους το γεγονός αυτό μάλλον αποδεικνύει ότι, τουλάχιστον στην Ελλάδα, όσο συνεχίζουν να υπάρχουν ως συγκρότημα δεν θα πάψουν ποτέ να έχουν ένα πραγματικά αφοσιωμένο κοινό!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL