Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
10.3°C16.2°C
2 BF 64%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
8.1°C13.2°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
10.0°C13.8°C
1 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.3°C14.8°C
2 BF 84%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
9 °C
8.9°C11.2°C
0 BF 87%
Επί σκηνής
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Επί σκηνής

Wovenhand

Σήμερα Οι Wovenhand, ένα από τα πλέον αξιόλογα σημερινά αμερικανικά rock συγκροτήματα, με την ομοεθνή τους τραγουδοποιό και ερμηνεύτρια Emma Ruth Rundle να ανοίγει τη συναυλία στο «Fuzz Live Music Club».

Και το επόμενο Σάββατο, 20 Μαΐου, η Γλυκερία στο «Kremlino» του Πειραιά.

Η Βασιλική Καρακώστα συνοδεύοντας μόνο με έγχορδα τη θαυμάσια φωνή της και με τη συμμετοχή του μέγα δεξιοτέχνη του κλαρίνου Πετρολούκα Χαλκιά παρουσιάζει για άλλη μια φορά την «ελληνική κλασική δημοτική μουσική» της στο ιστορικό κτήριο του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός στην πλατεία Καρύκη.

Ο Δώρος Δημοσθένους με swing αλλά και κλασικά «ελαφρά» ελληνικά τραγούδια της δεκαετίας του ’50, πολύ κέφι και ενέργεια και με παρέα το γυναικείο φωνητικό τρίο 1,2,3 Swing αλλά και τη χορευτική ομάδα Athens Lindy Hop στο Upstairs του «Passport Κεραμεικός».

Ο κορυφαίος Έλληνας jazz τρομπετίστας Ανδρέας Πολυζωγόπουλος και ο εξαιρετικός μπασίστας Γιώργος Παλαμιώτης παρουσιάζουν το πολύ ενδιαφέρον νέο project τους POLYPALA στην αγγλικανική εκκλησία (Φιλελλήνων 27, Σύνταγμα).

Και την Παρασκευή 19 Μαΐου η σοπράνο Μαριμέλ Χρύση με τη συνοδεία στο πιάνο του Δημήτρη Γιάκα παρουσιάζει μελοποιημένα ποιήματα του Γιώργου Σεφέρη από αρκετούς παλαιότερους και νεότερους Έλληνες συνθέτες, από τον Μίκη Θεοδωράκη μέχρι τον Περικλή Κούκο, στην Οικία Κατακουζηνού στο Σύνταγμα.

Οι Lost Bodies με το πάντα ιδιοσυγκρασιακό rock τους στο «Ίλιον Plus».

Το blues -και όχι μόνο- κουαρτέτο (κιθάρα, μπάσο και ντραμς συν η ερμηνεύτρια Fiona Λαμπρίδη}Altribe στο «The Zoo» (Ζωοδόχου Πηγής 45, Χαλάνδρι).

Οι Αλκμάν παρουσιάζουν τον νέο δίσκο τους στο Upstage του «Γυάλινο Μουσικό Θέατρο».

Η Ελεάννα Φινοκαλιώτη με τη λιτή συνοδεία δύο μόνο μουσικών στην κιθάρα και το κοντραμπάσο στο «Ρότα» (Σόλωνος 124).

Κυριακή 14 Μαΐου Ο Ελβετός ντράμερ Jojo Mayer και το νεοϋορκέζικο τρίο Nerve με έναν ήχο που συνδυάζει μοναδικά jazz, electronica και rock και support τον επίσης Ελβετό DJ και παραγωγό Bit-Turner στο «Fuzz Live Music Club».

Οι Illegal Operation παρουσιάζουν το νέο τους album στο «Ίλιον Plus».

Δευτέρα 13 Μαΐου Ο συνθέτης Άρης Βλάχος και η ερμηνεύτρια Αναστασία Έδεν παρουσιάζουν τα νέα τους τραγούδια με προσκεκλημένο τον Σταμάτη Σπανουδάκη στο “Σφίγγα”.

Οι Polkar με support τους Balsia παρουσιάζουν τον πρώτο τους δίσκο στο «Faust».

Τρίτη 16 Μαΐου Η Μαρία Λατσίνου με την μπάντα της και με το πολύ ενδιαφέρον δεκατριαμελές (!) γυναικείο φωνητικό σύνολο Ebb ‘n’ Flow να ξεκινά τη βραδιά στο Κελάρι του «Athenaeum στο Θησείο.

Η βιρτουόζος Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου σε ένα ρεσιτάλ πιάνου το οποίο θα καταλήξει στο έργο του Αμερικανού μινιμαλιστή συνθέτη Steve Reich «6 Pianos» με τρεις από τους άλλους πέντε εκτελεστές να είναι σπουδαστές του τμήματος πιάνου του Ωδείου Φίλιππος Νάκας στο οποίο πραγματοποιείται η συναυλία και μάλιστα με ελεύθερη είσοδο.

Πέμπτη 18 Μαΐου Η Ηρώ στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός.

Η δεξιοτέχνης του ούτι Σοφία Νάτσιου οργανώνει και παρουσιάζει μια πολυσυλλεκτική παράσταση με τις φωνές των Αρετής Κετιμέ, Εύης Σιαμαντά και Πάνου Ζώη στο Upstage του «Γυάλινο Μουσικό Θέατρο».

Παρασκευή 19 Μαΐου Η απρόσμενη αλλά και σαγηνευτική σύμπραξη της Κινέζας βιρτουόζου πιανίστριας Hiromi και του κορυφαίου Κολομβιανού σολίστ της άρπας Edmar Castañeda στο «Γυάλινο Μουσικό Θέατρο».

Και τις επόμενες Παρασκευές του μήνα οι Jaguar Bombs στο Roof Stage του «Gazarte» και μάλιστα με ελεύθερη είσοδο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL