Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
11.2°C18.1°C
2 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
10.6°C16.9°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C16.4°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
9 °C
8.9°C14.6°C
0 BF 81%
Η εαρινή σύνοδος των rockers
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η εαρινή σύνοδος των rockers

Σχεδόν «αι γενεαί πάσαι» του ελληνικού rock θα συνυπάρξουν σήμερα το βράδυ στον πλέον ιστορικό χώρο για την εγχώρια σκηνή του ιδιώματος, το Κύτταρο. Στη σκηνή του club της οδού Ηπείρου θα ανέβουν διαδοχικά έξι πολύ σημαντικά ονόματα του παρελθόντος αλλά και του παρόντος του ελληνικού rock.

Πιο συγκεκριμένα, εκεί θα βρίσκονται τα Μωρά Στη Φωτιά, το γκρουπ που, πάντα με αρχηγό και ψυχή του τον Στέλιο Σαλβαδόρ, έβαλε τη Θεσσαλονίκη στον «rock χάρτη» της χώρας, ανοίγοντας τον δρόμο για τους Τρύπες και Ξύλινα Σπαθιά. Οι Απροσάρμοστοι, η μπάντα του «μπαμπά» της ανάλογης σκηνής, του αείμνηστου Παύλου Σιδηρόπουλου. Οι Magic De Spell, το συγκρότημα που, παρά τις πολλές αλλαγές μελών και τις αρκετές μεταμορφώσεις του ύφους του, χάρη στην επιμονή και στο πείσμα τού ντράμερ και ηγέτη του Θοδωρή Βλαχάκη, έχει καταφέρει να είναι παρόν (σχεδόν) συνεχώς επί τέσσερις δεκαετίες! Ο «παππούς» του ιδιώματος για την Ελλάδα, αν και «θείος Νώντας» (θείο τον αποκαλούσε επίσης χιουμοριστικά ο προαναφερθείς Παύλος Σιδηρόπουλος) κατά τη ραδιοφωνική του περσόνα, δηλαδή ο αειθαλής και πάντα ακμαίος Δημήτρης Πουλικάκος με μια νέα σύνθεση της ιστορικής του μπάντας Οι Άσσοι Του Καράτε. Ο Λήτης, επίσης ιστορική φυσιογνωμία του ιδιώματος από τη δεκαετία του ’70, πρώτα ως δίδυμο μαζί με την Ιζόλδη και στη συνέχεια μόνος του. Και τέλος οι Στίγμα 90, ένα γκρουπ που όντως άφησε ένα δικό του... στίγμα στην τελευταία δεκαετία του 20ού αιώνα.

Ώρα έναρξης στις 9 το βράδυ και τιμή εισιτηρίου 12 ευρώ για ένα ταξίδι στο χθες του ελληνικού rock, αλλά με την ψυχή, τα μάτια και, γιατί όχι, ακόμα και το σώμα του σήμερα!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL