Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.1°C24.7°C
2 BF 40%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
18.6°C23.8°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C23.2°C
2 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.9°C22.4°C
2 BF 52%
Συναυλία της Δημοτικής Συμφωνικής Ορχήστρας του Καράκας για τους πρόσφυγες στον Σκαραμαγκά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Συναυλία της Δημοτικής Συμφωνικής Ορχήστρας του Καράκας για τους πρόσφυγες στον Σκαραμαγκά

Μια ιστορική ορχήστρα πρότυπο, που ταξιδεύει ανά τον κόσμο το Εθνικό Σύστημα Ορχηστρών και Χορωδιών Νέων και Παιδιών της Βενεζουέλας για την προώθηση δωρεάν μουσικής εκπαίδευσης σε όλα τα παιδιά που έχουν ζήσει την εμπειρία του καταυλισμού, βρίσκεται σήμερα στην Αθήνα.

Σκοπός της επίσκεψης είναι η συμμετοχή της σε ένα πρόγραμμα δραστηριοτήτων που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της πολιτιστικής και εκπαιδευτικής ατζέντας του 94ου Παγκόσμιου Ταξιδιού 2017 του Πλοίου της Ειρήνης κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Αθήνα.

Στις 10 το πρωί, η ορχήστρα θα βρίσκεται στην τελετή υποδοχής στο λιμάνι του Πειραιά, όπου θα παραβρεθούν, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Ναυτιλίας, ο δήμαρχος της πόλης, ο πρέσβης της Βενεζουέλας, ακτιβιστές κ.ά. Στις 6.30 μ.μ. θα πραγματοποιήσει συναυλία στον προσφυγικό καταυλισμό του Σκαραμαγκά, με σκοπό να φέρει τη μουσική κοντά στους κατοίκους και τους μικρούς πρόσφυγες που αποτελούν τον μουσικό πυρήνα του νεοσυσταθέντος «Εl Sistema Greece” (ESG). Θα παραστούν μεταξύ άλλων οι υπουργοί Γ. Μουζάλας και Λ. Κονιόρδου.

Η Δημοτική Συμφωνική Ορχήστρα του Καράκας, με επικεφαλής τον νεαρό μαέστρο Ντανιέλ Ζιλ, συμπληρώνει 38 χρόνια από την ίδρυσή της.

Επιπλέον, το «El Sistema Greece» είναι μια δραστηριότητα που χρησιμοποιεί τη μουσική ως εργαλείο για την κοινωνική ένταξη των προσφυγόπουλων και πρόκειται για ένα κοινοτικό έργο στους καταυλισμούς προσφύγων και στις κοινότητες μεταναστών στην Ελλάδα. Έχει εμπνευστεί από το Εθνικό Σύστημα Ορχηστρών και Χορωδιών Νέων και Παιδιών της Βενεζουέλας, το οποίο ιδρύθηκε το 1975 από τον Βενεζουελανό μουσικό και καθηγητή Χοσέ Αντόνιο Αμπρέου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL