Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

"MTV", "Εμμυ" και Γουάτσον για την υπεράσπιση των φύλων

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της η Ε. Γουάτσον αναφέρθηκε στην απάλειψη των φύλων στις κατηγορίες των βραβείων, την οποία ήδη εφάρμοσε το “MTV” με αφορμή την περίπτωση του ή της ηθοποιού Έζια Κέιτ Ντίλον...

“Η υποκριτική είναι η ικανότητα να τοποθετείς τον εαυτό σου στη θέση κάποιου άλλου. Για τον λόγο αυτόν θεωρώ πως δεν είναι απαραίτητος ο διαχωρισμός μεταξύ του ανδρικού και του γυναικείου φύλου” δήλωσε η ηθοποιός Έμμα Γουάτσον κατά τη διάρκεια της βράβευσής της με τον τίτλο της καλύτερης ηθοποιού για τον ρόλο της στην ταινία “Η πεντάμορφη και το τέρας”.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της η Ε. Γουάτσον αναφέρθηκε στην απάλειψη των φύλων στις κατηγορίες των βραβείων, την οποία ήδη εφάρμοσε το “MTV” με αφορμή την περίπτωση του ή της ηθοποιού Έζια Κέιτ Ντίλον, που δε μπορούσε να καταταχθεί ούτε στους άντρες αλλά ούτε και στις γυναίκες ηθοποιούς, στην απονομή των βραβείων “Έμμυ”, καθώς έχει δηλώσει πως νιώθει «εκτός διπόλου», δηλαδή πως δεν νιώθει ούτε άντρας ούτε γυναίκα.

Στην ερώτηση των διοργανωτών πού θα ήθελε να καταταχθεί ως καλλιτέχνης απάντησε: “Θα ήθελα να ξέρω αν για εσάς το να είσαι άντρας ή γυναίκα ηθοποιός είναι θέμα ταυτότητας ή ανατομίας και γιατί είναι απαραίτητο να υπάρχει τέτοιος διαχωρισμός εξ αρχής”. Οι διοργανωτές των βραβείων απάντησαν: “Όλοι έχουν το δικαίωμα να δηλωθούν σε όποια κατηγορία θέλουν. Η ακαδημία στηρίζει την επιλογή αυτή”.

Υπενθυμίζεται πως πριν από εννέα χρόνια, το 2008, τα Εθνικά Βραβεία Τηλεόρασης της Αμερικής ήταν η πρώτη διοργάνωση που αφαίρεσε τις κατηγορίες που διαχώριζαν τους ηθοποιούς σε άντρες και γυναίκες δημιουργώντας τις κατηγορίες “Καλύτερη δραματική επίδοση” και “Καλύτερη επίδοση σε τηλεοπτική σειρά”.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ο Δένδιας, ο Άδωνις και το πολιτικό έλλειμμα του Κ. Μητσοτάκη

Η Νέα Δημοκρατία εγκατέλειψε τελικά την ιδέα της πρότασης μομφής, μια άθλια κίνηση τακτικισμού, που αποσκοπούσε στο να κερδηθεί χρόνος ώστε να προετοιμαστεί ο δεύτερος γύρος των άθλιων επεισοδίων της...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο