Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
21.8°C28.0°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
26 °C
24.4°C28.5°C
2 BF 43%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
23 °C
22.7°C27.6°C
3 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
24 °C
21.5°C25.8°C
5 BF 34%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
29 °C
28.9°C29.0°C
0 BF 21%
ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ

Athens Tango Ensable

Σήμερα Ο Χρήστος Θηβαίος στον πολυχώρο Ιανός.

Και τα δύο επόμενα Σάββατα 13 και 20 Μαΐου, η Ηρώ Σαΐα, με τη λιτή συνοδεία του συνθέτη, πιανίστα και ενορχηστρωτή Νεοκλή Νεοφυτίδη και δύο κιθαριστών στη «Σφίγγα».

Ο Παύλος Παυλίδης με τη συνοδεία πάντα των B-Movies του στο «Kremlino» του Πειραιά.

Ο Γιάννης Κασέτας παρουσιάζει το νέο album του που κυκλοφόρησε μόλις σήμερα στο Africana Jazz Club.

Ο συνθέτης και πιανίστας Γιώργος Ψυχογιός, που δραστηριοποιείται τόσο στην κλασική μουσική όσο και στην jazz, μαζί με τον Ρώσο σολίστ της βιόλας Smirnov Mikhail, σε μια βραδιά avant garde αυτοσχεδιασμού στην Οικία Κατακουζηνού (Βασιλίσσης Αμαλίας 8, Σύνταγμα).

Η Βασιλική Στεφάνου, με τη συνοδεία τριμελούς σχήματος (κιθάρα, βιολί και μπάσο), στο «Ρότα» (Σόλωνος 124).

Εις την Μητέρα της ζωής μας», ένα αφιέρωμα σε όλες τις μητέρες του κόσμου στο πρόσωπο εκείνης του Χριστού, της Παναγίας, με τη μορφή συναυλίας εκκλησιαστικής μουσικής με τέσσερα χορωδιακά σύνολα: Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Βυζαντινή Χορωδία (ΟΕΒΤΧ), Παραδοσιακή Χορωδία Εθνικού Ωδείου, Μικτή Χορωδία Εθνικού Ωδείου και Μικτή Χορωδία του Συλλόγου Υπαλλήλων της Τράπεζας της Ελλάδος, τα οποία θα συνοδεύσουν η Ορχήστρα του Εθνικού Ωδείου και η Φιλαρμονική Ορχήστρα Νέων, άπαντα υπό τη διεύθυνση του καθηγητή του Εθνικού Ωδείου και ιδρυτή της ΟΕΒΥΧ Μιχάλη Μακρή, (τη βυζαντινή ερμηνεία της πρωτότυπης σύνθεσης «Εις την Μητέρα της ζωής» θα διευθύνει ο Στέλιος Μακρής), στο Μέγαρο Μουσικής.

Κυριακή 7 Μαΐου Η Δήμητρα Μαστορίδου, με τη συνοδεία πενταμελούς σχήματος (βιολί, βιολοντσέλο, μπάσο και ντραμς, υπό τη διεύθυνση της συνθέτιδας και σολίστ της κλασικής κιθάρας Αρετής Κοκκίνου) στο Plus του «Σταυρός Του Νότου».

Τρίτη 9 Μαΐου Στα πλαίσιο της documenta 14, από τις 8.30 μέχρι τις 11.30 το βράδυ, τέσσερις συναυλίες με ελεύθερη είσοδο σε ισάριθμους χώρους του Μεγάρου Μουσικής και με έργα εμπνευσμένα από αυτούς της Νορβηγίδας Mette Henriette, της Ουγγαρίζας Katalin Ladik, της ημέτερης Pina Bounce και του Πάνου Χαραλάμπους.

Τετάρτη 10 Μαΐου Το Transcriptio Ensemble, που αποτελείται από τρεις βιρτουόζους του πιάνου, του βιολιού και του βιολοντσέλου, σε ένα αφιέρωμα στη ρωσική μουσική πρωτοπορία με έργα Σκριάμπιν, Λουριέ, Γιουόν, Προκόφιεφ και Σοστακόβιτς στο Μέγαρο Μουσικής.

Και την επόμενη Τετάρτη, 17 Μαΐου, τα Κίτρινα Ποδήλατα και η Ζωή Παπαδοπούλου, με τη συνοδεία της Ορχήστρας Μίκης Θεοδωράκης, σε τραγούδια από όλη τη διαδρομή του μεγάλου συνθέτη μας στο Kremlino.

Το Athens Tango Ensemble (πιάνο, βιολί, κιθάρα και κοντραμπάσο, με επικεφαλής και ενορχηστρωτή των εξαίρετων σολίστ τον βιρτουόζο του ακορντεόν και του μπαντονεόν Δήμο Βουγιούκα), σε συνθέσεις προφανώς tango, αλλά και κάποιες ανάλογες ελληνικές της δεκαετίας του ’50, στο Half Note Jazz Club.

Πέμπτη 11 Μαΐου Ο Αδάμ Τσαρούχης, με τη Γιάννα Βασιλείου να ανοίγει τη συναυλία στη «Σφίγγα».

Παρασκευή 12 Μαΐου Και την επόμενη Παρασκευή, 19 Μαΐου, ο Δήμος Αναστασιάδης με προσκεκλημένους την Αναστασία και τον Νίκο Ζαδέ στο Upstairs του Passport Κεραμεικός.

Επίσης και την επόμενη Παρασκευή η Ευσταθία μαζί με την ηθοποιό Μαρία Κίτσου και με τη συνοδεία τριμελούς σχήματος (πιάνο, βιολί και κρουστά/κιθάρα) σε μια μουσικοθεατρική παράσταση που σκηνοθέτησε η δεύτερη στον πολυχώρο Ιανός.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL