Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
10.9°C16.5°C
1 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
9.6°C14.4°C
2 BF 69%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
11.0°C13.2°C
1 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.8°C12.7°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
8 °C
7.9°C10.7°C
0 BF 87%
"Το όνειρο του Έντουαρντ"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Το όνειρο του Έντουαρντ"

“‘Το όνειρο του Έντουαρντ’ είναι ένα έργο το οποίο καταγράφει σε ήχο την ‘τρικυμία εν κρανίω’ ενός ανθρώπου που το βράδυ ξαναζεί σκηνές της ημέρας στις οποίες έχει πιεστεί έντονα, αλλά δεν έχει αντιδράσει. Θραύσματα από εικόνες, σκέψεις, αισθήσεις, οράματα μπλέκονται στο ευαίσθητο εκείνο όριο ύπνου και ξύπνιου”. Με αυτά τα λόγια η συνθέτις Δήμητρα Τρυπάνη συστήνει το μουσικό της έργο “Το όνειρο του Έντουαρντ”, που παρουσιάζεται απόψε για δεύτερη βραδιά στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος, στις 8.30 το βράδυ.

Το έργο της Ελληνίδας συνθέτριας είναι εμπνευσμένο από τον Έντουαρντ Χάυντ, ήρωα του διάσημου βιβλίου του Στίβενσον “Η παράξενη υπόθεση του δρ Τζέκιλ και του κ. Χάιντ και σε άλλες πηγές”. Είναι ένα κουιντέτο πιάνου που συνδιαλέγεται με ένα κουιντέτο από φωνές, μία άρπα και θιβετιανά κρουστά.

Ταυτόχρονα, αντλεί εννοιολογικό υλικό από το κινεζικό βιβλίο “I-Ching” και δανείζεται στοιχεία από διαλογιστικές τεχνικές αριθμομέτρησης.

Παράσταση ήχου διάρκειας μίας ώρας περίπου, γραμμένο για κουιντέτο πιάνου σε πέντε μέρη, στα ενδιάμεσα των οποίων συνδιαλέγεται με ένα κουιντέτο “ηχοτοπίου”, το οποίο απαρτίζεται από φωνές, άρπα και θιβετιανά κρουστά, συμπληρώνεται από το στοιχείο του φωτισμού, δίνοντας μια αίσθηση αργά μετακινούμενου πίνακα. H παράσταση εντάσσεται στον κύκλο Όπερα-Μουσικό Θέατρο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL