Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
12.5°C17.6°C
1 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
8.6°C14.5°C
2 BF 59%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
12.0°C16.0°C
1 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
14.8°C16.9°C
3 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
10 °C
9.9°C11.9°C
0 BF 81%
Μόρισεϊ : / Μόρισεϊ: "Ο Τραμπ θα σκοτώσει την Αμερική"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μόρισεϊ : / Μόρισεϊ: "Ο Τραμπ θα σκοτώσει την Αμερική"

Σκηνοθέτες, ηθοποιοί, τραγουδιστές και μουσικές μπάντες ξεσηκώνονται καθημερινά και διαμαρτύρονται με τον δικό τους καλλιτεχνικό τρόπο για την εκλογή του νέου Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. Μέσα από συναυλίες, προβολές ταινιών και πορείες διαμαρτυρίας άνθρωποι του πολιτισμού εκφράζουν τις ανησυχίες και τους φόβους τους.

Ανάμεσα στους διαμαρτυρόμενους καλλιτέχνες βρίσκεται και το θρυλικό μουσικό συγκρότημα Σμιθς. Το συγκρότημα εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του με χαραγμένο πάνω στο βινύλιο των δυο καινούριων σινγκλς τη φράση “Ο Τραμπ θα σκοτώσει την Αμερική”. Όπως αναφέρει η εφημερίδα “Γκάρντιαν”, η φράση έχει την υπογραφή “Εστεμπάν”, που σημαίνει “Στίβεν”, όνομα που παραπέμπει στον ίδιο τον Μόρισεϊ. Ο τραγουδιστής των Σμιθς δεν διστάζει να δείξει την αποστροφή του προς τον νέο Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, κάτι αναμενόμενο καθώς, όπως είναι γνωστό, οι προοδευτικές απόψεις του δεν ταιριάζουν με εκείνες του νέου πλανητάρχη.

Μετά τους Σμιθς τη δυσαρέσκειά του εξέφρασε και το δημοφιλές συγκρότημα Γκορίλαζ, καθώς ο Ντέιμον Άλμπαρν, αντιδρώντας από την αρχή της εκλογής, θέλησε να δημιουργήσει ένα άλμπουμ μέσα από το οποίο θα αποτύπωνε όσα πίστευε. Μπορεί στο άλμπουμ να μην αναφέρεται το όνομα του Τράμπ, ωστόσο όλη η θεματική είναι ένα “κατηγορώ” εναντίον του. “Δεν υπάρχει καμία αναφορά στον νέο δίσκο για τον Τραμπ, δεν θέλω να του δώσω περισσότερη δημοσιότητα. Δεν χρειάζεται” δήλωσε στο περιοδικό “Μπίλμπορντ” ο αρχηγός του συγκροτήματος αναφορικά με το άλμπουμ “Ηumanz” που θα κυκλοφορήσει στις 28 Απριλίου. "Η άνοδος του Τραμπ ήταν μία από τις πηγές έμπνευσης, μόνο που το άλμπουμ δεν είναι μια συμβατική διαμαρτυρία εναντίον του Αμερικανού Προέδρου, αλλά ένα ρεκόρ συμβαλλόμενων μερών για την 'Αποκάλυψη', στην οποία τελικά θα μπορούσε να οδηγήσει η βασιλεία του”.

Επιμέλεια: Ζωή Θεοδωροπούλου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL