Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.4°C22.4°C
3 BF 45%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.6°C20.8°C
2 BF 40%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.0°C22.0°C
1 BF 51%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
3 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.5°C19.9°C
3 BF 37%
Σπρίνγκστιν εναντίον Τραμπ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σπρίνγκστιν εναντίον Τραμπ

Με τίτλο "Αυτό που μας κάνει μεγάλους”, ένα λογοπαίγνιο που βασίζεται στο σύνθημα της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ "Να ξανακάνουμε την Αμερική μεγάλη", ο Μπρους Σπρίνγκστιν μόλις κυκλοφόρησε ένα τραγούδι διαμαρτυρίας εναντίον του Aμερικανού προέδρου. Το τραγούδι που καταγγέλλει τον "απατεώνα" Τραμπ είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του δημοφιλούς ρόκερ με τον Τζο Γκρασέκι από το Πίτσμπουργκ, με τον οποίο έχει συνεργαστεί και στο παρελθόν.

Με σαφή αναφορά στον ρεπουμπλικανό εκατομμυριούχο, ο Σπρίνγκστιν τραγουδά "Μη μου λες ψέμα και το πουλήσεις ως γεγονός, έχω περάσει από αυτό τον δρόμο νωρίτερα και δεν θα ξαναγυρίσω. Μην μου καυχιέσαι ότι δεν διάβασες ποτέ ένα βιβλίο. Δεν εμπιστεύομαι ποτέ έναν απατεώνα".

Πρόκειται, όπως αναφέρουν οι μουσικοκριτικοί, για μια από τις πιο στρατευμένες μουσικές κυκλοφορίες.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Γκρασέκι σε τοπική εφημερίδα του Πίτσμπουργκ, συνέθεσε το τραγούδι με αφορμή την ορκωμοσία του 45ου προέδρου των ΗΠΑ.

Ο Σπρίνγκστιν, που τραγούδησε συχνά τις απογοητεύσεις της αμερικανικής εργατικής τάξης, δεσμεύτηκε το 2004 υπέρ του δημοκρατικού Τζον Κέρι κατά τη διάρκεια της εκστρατείας του τελευταίου για τις προεδρικές εκλογές στις οποίες επικράτησε τελικά ο Τζορτζ Μπους ο νεότερος.

Πέρυσι, ο 67χρονος μουσικός είχε στηρίξει τη Χίλαρι Κλίντον, κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης της οποίας τον Νοέμβριο είχε καταγγείλει τη βαθιά έλλειψη κοσμιότητας του μεγιστάνα των ακινήτων που εξελέγη πρόεδρος των ΗΠΑ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL