Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.2°C22.9°C
3 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
14 °C
11.3°C16.6°C
1 BF 88%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
18.8°C28.2°C
6 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
28 °C
26.1°C27.8°C
6 BF 26%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
14.9°C18.0°C
4 BF 94%
Κάλεσμα της πρωτοβουλίας των 450+ Ελλήνων Δημιουργών για την ΑΕΠΙ στις 24/4
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κάλεσμα της πρωτοβουλίας των 450+ Ελλήνων Δημιουργών για την ΑΕΠΙ στις 24/4

Συνέντευξη Τύπου των 450+ Ελλήνων Δημιουργών θα παραχωρήσουν τη Δευτέρα 24/4 στις 13.00 μμ στο PASSPORT στον Κεραμεικό (Κεραμεικού 58 και Μαραθώνος).

«Δεδομένου του επείγοντος της κατάστασης, εφόσον η κυβέρνηση προτίθεται να καταθέσει άμεσα το νομοσχέδιο στην βουλή, η παρουσία σας είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ προκειμένου να βοηθήσει να δημοσιοποιηθούν τα αιτήματά μας καθώς και οι επόμενες κινήσεις μας όπως η σύσταση του νέου μας σωματείου» αναφέρουν στη σχετική ανακοίνωση.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι «τα αιτήματά μας δεν επιβαρύνουν με κανέναν τρόπο οικονομικά την πολιτεία, ούτε ζητάμε να μας συμπεριλάβει σε προγράμματα επιδοτήσεων. Ζητάμε απλά από την πολιτεία να κάνει το χρέος της, νομοθετώντας με τρόπο δίκαιο και νομοτεχνικά άρτιο ώστε το ν/σ να μην μπορεί να προσβληθεί την επομένη της ψήφισής του».

Αναλυτικά η ανακοίνωση των 450+ δημιουργών

Σας καλούμε στην πρώτη Συνέντευξη Τύπου της Πρωτοβουλίας των 450+ δημιουργών και Κληρονόμων, η οποία θα έχει τον χαρακτήρα μεγάλης εκδήλωσης των ανθρώπων που εκπροσωπούν τα σημαντικότερα και ιστορικότερα ρεπερτόρια στη χώρα.

Η επιστολή των αιτημάτων μας εισακούστηκε από τον πρωθυπουργό. Ωστόσο καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα μας, μειοψηφία στελεχών της κυβέρνησης, υπονομεύουν την υιοθέτηση ενός εκ των βασικών μας αιτημάτων στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο που αφορά όταν το επιτάσσουν οι περιστάσεις την ΜΗ ΣΥΝΔΙΟΙΚΗΣΗ του Επιτρόπου ή των δημιουργών με τους μετόχους της ΑΕΠΙ ή πρόσωπα της επιλογής τους.

Δεν είναι δυνατόν, η ίδια η πολιτεία να μας υποχρεώνει να συνδιοικήσουμε με άτομα που αυτή τη στιγμή ερευνώνται για κακουργηματικές πράξεις.

Δεδομένου του επείγοντος της κατάστασης, εφόσον η κυβέρνηση προτίθεται να καταθέσει άμεσα το νομοσχέδιο στην βουλή, η παρουσία σας είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ προκειμένου να βοηθήσει να δημοσιοποιηθούν τα αιτήματά μας καθώς και οι επόμενες κινήσεις μας όπως η σύσταση του νέου μας σωματείου.

Οι Έλληνες δημιουργοί και οι ξένοι συνάδελφοι μας που έχουν συνυπογράψει το αίτημά μας μέσω των Διεθνών Ενώσεών τους, ζητάμε το δίκαιο και το αυτονόητο όπως ορίζουν τόσο η Κοινοτική Οδηγία όσο και ο τρόπος λειτουργίας των Οργανισμών Συλλογικής Διαχείρισης σε όλη την Ευρώπη και τον κόσμο.

Η ΑΕΠΙ ΑΕ εξασφάλιζε όλα αυτά τα χρόνια μια ιδιότυπη ασυλία. Σήμερα μετά τη δημοσιοποίηση του πορίσματος της εταιρίας ορκωτών λογιστών Ernst & Υoung αλλά και την εισαγγελική έρευνα που διενεργείται, η κυβέρνηση πρέπει να αποφασίσει αν θα ολοκληρώσει το σημαντικό έργο που ξεκίνησε με την έρευνα που διατάχθηκε επί υπουργίας Ν.Ξυδάκη, ή αν θα μας κρατήσει ομήρους μιας σκανδαλώδους κατάστασης, μοναδικής σε όλο τον κόσμο.

Το Ελληνικό Τραγούδι ως θύλακας μνήμης επέζησε κάτω από πολύ πιο δύσκολες συνθήκες και θα συνεχίσει την παράδοση αιώνων.

Τα αιτήματά μας δεν επιβαρύνουν με κανέναν τρόπο οικονομικά την πολιτεία, ούτε ζητάμε να μας συμπεριλάβει σε προγράμματα επιδοτήσεων.

Ζητάμε απλά από την πολιτεία να κάνει το χρέος της, νομοθετώντας με τρόπο δίκαιο και νομοτεχνικά άρτιο ώστε το ν/σ να μην μπορεί να προσβληθεί την επομένη της ψήφισής του. Είναι ώρα η πολιτεία να αναλάβει την ιστορική της ευθύνη απέναντι στον ελληνικό πολιτισμό.

Οι Έλληνες και Ξένοι δημιουργοί, δεν θα κάνουμε βήμα πίσω στα δίκαια αιτήματά μας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL