Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
15.8°C19.3°C
1 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
16 °C
11.6°C19.0°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
12.0°C15.9°C
2 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.8°C19.7°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.9°C15.7°C
0 BF 82%
Όλο το ελληνικό ροκ σε μια συναυλία...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Όλο το ελληνικό ροκ σε μια συναυλία...

Μια «συνάντηση κορυφής» του ελληνικού rock θα συμβεί το Σάββατο 10 Ιουνίου, στο πλαίσιο του Release Festival στην Πλατεία Νερού στο Φάληρο. Τρία ονόματα που έγραψαν το καθένα τη δική του μακρά και σημαντική ιστορία και το άθροισμά τους αποτελεί ένα μεγάλο και σπουδαιότατο μέρος της συνολικής ιστορίας του ιδιώματος θα ανεβούν διαδοχικά στην ίδια σκηνή.

Ο Γιάννης Αγγελάκας δεν χρειάζεται συστάσεις, καθώς και στη διαδρομή του, μετά τους Τρύπες, με τα διάφορα σχήματα που έχει δημιουργήσει κατά καιρούς, παραμένει ανήσυχος και εξακολουθεί να ανανεώνεται δίχως να χάνει τον δυναμισμό της χαρακτηριστικής σκηνικής παρουσίας που τον διέκρινε εξ αρχής. Το τελευταίο του συγκρότημα, οι πενταμελείς, και με δύο πνευστά να περιλαμβάνονται στη σύνθεση τους 100 C, που ήδη έχουν συμπληρώσει δύο χρόνια ύπαρξης, όχι μόνο δεν αποτελούν εξαίρεση αλλά αντίθετα αποδεικνύονται όλο και περισσότερο ένα από τα πιο ενδιαφέροντα κεφάλαια στο «βιβλίο» του ιδιωματικού Θεσσαλονικιού ερμηνευτή και στιχουργού.

Οι Last Drive, το κουαρτέτο (με την ιδρυτική τριάδα να έχει παραμείνει σταθερή σε όλη την πορεία τους), αφού έβαλε τις βάσεις του ελληνικού garage, πειραματίστηκε στη συνέχεια με αρκετές μορφές τού περισσότερο ή λιγότερο σκληρού κιθαριστικού ήχου, παραμένουν ακμαιότατοι, αλλά και... δημοφιλέστατοι, είτε στη συχνά ακόμα και εκρηκτική ηλεκτρική είτε στην πιο ήρεμη και «ζεστή» ακουστική εκδοχή τους.

Τα Διάφανα Κρίνα, αφού αρχικά επανενώθηκαν ύστερα από αρκετά χρόνια διάλυσης για να συμπαρασταθούν στον αγώνα ζωής που έδινε ο ηγέτης, τραγουδιστής και στιχουργός τους, Θάνος Ανεστόπουλος, συνεχίζουν πλέον μόνοι τους την κληρονομιά την οποία άφησε εκείνος. Τα υπόλοιπα πέντε μέλη του γκρουπ ηχογραφούν, μάλιστα, νέο υλικό, με τον κιμπορντίστα Παναγιώτη Μπερλή να έχει αναλάβει τον άχαρο, αλλά και αναγκαίο ρόλο να αναπληρώσει τον αείμνηστο Θ. Ανεστόπουλο.

Τη συναυλία θα ανοίξουν δύο νεότερα συγκροτήματα του ιδιώματος. Οι Big Noise Attack, ένα δίδυμο τραγουδιστή / κιθαρίστα και ντράμερ που συμβαίνει να είναι και αδέλφια, όπως φαίνεται και από το όνομά τους, παίζουν σκληρό, ακατέργαστο και άκρως δυνατό rock.

Oι Holy Monitor αντιθέτως είναι μια κολεκτίβα με πολύ πιο «διευρυντικό» ήχο, ο οποίος βασίζεται σαφέστατα στην αυθεντική αμερικανική ψυχεδέλεια της δεκαετίας του 1960. Και η ευκαιρία του να δει κανείς μέσα σε μια βραδιά το σημαντικό και ακόμα παρόν και ενεργό χθες μαζί με το σήμερα του ελληνικού rock, προβάλλει σίγουρα πολύ δελεαστική!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL