Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.6°C21.3°C
3 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
18.0°C23.0°C
2 BF 69%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.5°C
4 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.4°C21.9°C
3 BF 35%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
21 °C
20.9°C23.0°C
0 BF 52%
Electric nights στο Booze / Ένα διήμερο ηλεκτρονικών μουσικών πειραματισμών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Electric nights στο Booze / Ένα διήμερο ηλεκτρονικών μουσικών πειραματισμών

Για πέμπτη συνεχή χρονιά το Electric Nights, το αφιερωμένο στην έρευνα και την ηχητική τεχνολογία και στο πώς αυτές χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία αληθινά σύγχρονης, πρωτοποριακής μουσικής του 21ου αιώνα φεστιβάλ που διοργανώνει η ομάδα Medea Electronique, θα πραγματοποιηθεί σήμερα και αύριο στο Booze. Για δύο (πολύ μεγάλες σε διάρκεια!) νύχτες ο εναλλακτικός πολυχώρος της Κολοκοτρώνη θα πλημμυρίσει και πάλι με συχνότητες, αλλά ακόμα και θορύβους που αναζητούν τη μουσική γλώσσα τής όλο και πιο σύνθετης εποχής μας στους ηλεκτρονικά παραγόμενους ήχους δίχως όχι τραγούδι αλλά, στη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων, ούτε καν την παρουσία της ανθρώπινης φωνής.

«Τα τρία πρώτα χρόνια το φεστιβάλ ήταν ένα συνεχές εικοσιεπτάωρο. Διαπιστώσαμε όμως ότι αυτή η δομή ήταν μη λειτουργική και ότι υπήρχαν ώρες που οι μουσικοί έπαιζαν σε μια άδεια αίθουσα. Έτσι από πέρυσι χωρίζουμε το Electric Nights σε δύο βραδιές. Κριτήριό μας για την επιλογή των συμμετεχόντων, εκτός φυσικά από την ποιότητα και την αξία του έργου τους, είναι να εκπροσωπούν όσο το δυνατό μεγαλύτερο φάσμα της μη εμπορικής ηλεκτρονικής μουσικής, αλλά ταυτόχρονα να διαφέρουν μεταξύ τους ώστε να εξασφαλίζεται η αναγκαία ποικιλία για να μην κουράζεται ο ακρατής» λέει ο Αλέξανδρος Δρυμωνίτης, βασικός υπεύθυνος εκ μέρους της Medea Electronique για το Electric Nights.

Στο φετινό Electric Nights συμμετέχουν δεκατέσσερα ονόματα από επτά διαφορετικές χώρες. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για την Playe Annaelle και τον Antony Maubert από τη Γαλλία, τον Άγγλο Neil C Smith, τον Σουηδό Johan Eriksson, το ισπανοαγγλικό δίδυμο Mowgli & the Slate Pipe Banjo Draggers, το ιαπωνογερμανικό δίδυμο των Akiko Nakayama και Rasmus Zschoch και τους ημέτερους Dead Gum (Παναγιώτης Σπούλος), KOSTADIS (Κωσταντής Μιχαήλ), Μανώλη Μανουσάκη, το δίδυμο UMMMU, Elektronik Meditation (δηλαδή το μεταβλητό σχήμα του πειραματιστή κιθαρίστα Γιάννη Αναστασάκη, στο οποίο αυτή τη φορά θα συμμετάσχουν η Σαβίνα Γιαννάτου και ο κιμπορντίστας και βιρτουόζος του νέι Χάρης Λαμπράκης), τους H1N1 (ο ίδιος ο Αλέξανδρος Δρυμωνίτης μαζί με τον Σέρβο ντράμερ Srdjan Ivanovic), τους PanNik Project του κιθαρίστα Νίκου Παναγιωτάκη και το τριμελές Trigger Happy από την Κέρκυρα.

Όπως κάθε χρόνο, παράλληλα διοργανώνονται τρία σεμινάρια που απευθύνονται σε μουσικούς και άλλους δημιουργούς. Οι συναυλίες ξεκινούν στις 9 το βράδυ, το εισιτήριο για κάθε ημέρα κοστίζει 5 ευρώ και για το διήμερο 8, ενώ η τιμή συμμετοχής σε κάθε σεμινάριο είναι 30 ευρώ. Όσοι/ες λοιπόν θέλουν οι επόμενες δύο νύχτες τους να είναι «ηλεκτρικές» ή, γιατί όχι, ακόμα και... ηλεκτρισμένες ας δώσουν ραντεβού στο Booze Cooperativa!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL