Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.1°C20.2°C
2 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.2°C18.8°C
2 BF 50%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.0°C18.8°C
3 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.1°C18.2°C
3 BF 67%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.9°C17.3°C
3 BF 48%
Άρχισε η προπώληση εισιτηρίων για τη Λυρική
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Άρχισε η προπώληση εισιτηρίων για τη Λυρική

Ξεκίνησε η προπώληση των εισιτηρίων για τις δύο πρώτες παραγωγές της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Πρόκειται για “Τα Τοπία” από το, Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, που θα παρουσιαστούν στην Κεντρική Σκηνή και το Φεστιβάλ “Ημέρες λατρευτικής μουσικής” στην που θα παρουσιαστεί στην Εναλλακτική Σκηνή.

“Τα Τοπία” είναι ένα τρίπτυχο χορογραφιών. Η πρώτη χορογραφία με τίτλο “Sarabande” αποτελεί μια δημιουργία του πρώην διευθυντή του Μπαλέτου της Όπερας του Παρισιού Μπενζαμέν Μιλπιέ. Είναι βασισμένη στις Σονάτες και Παρτίτες για σόλο βιολί και την Παρτίτα για σόλο φλάουτο του Μπαχ. Η δεύτερη χορογραφία με τίτλο “Fortress” είναι του Βρετανού διακεκριμένου χορογράφου Ντάγκλας Λη και βασίζεται πάνω στο σόλο πιάνο του Έτσιο Μπόσο με τίτλο “Το 12ο δωμάτιο”. Η τρίτη χορογραφία, το “The Shaker Loops”, αποτελεί έργο του διευθυντή του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Αντώνη Φωνιαδάκη, βασισμένο σε ένα από τα πιο δημοφιλή κομμάτια του Τζον Άνταμς (το “Shaker Loops”) που γράφτηκε το 1978 για σεπτέτο εγχόρδων. Η πρεμιέρα της είναι στις 31 Μαρτίου.

Οι “Ημέρες λατρευτικής μουσικής” αποτελούν ένα φεστιβάλ που απαρτίζεται από συναυλίες και εκδηλώσεις με κοινό θεματικό άξονα. Στόχος του φεστιβάλ είναι η ανάδειξη της πολυδιάστατης συμβολής της λατρευτικής μουσικής στην ανάπτυξη και την εξέλιξη του δυτικού πολιτισμού. Διαρκεί από τις 23 Μαρτίου έως τις 9 Απριλίου.

Τα εισιτήρια προπωλούνται στα ταμεία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Ίδρυμα Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος και στο Θέατρο Ολυμπία. Η τιμή στις παραγωγές των "Ημερών λατρευτικής μουσικής" ανέρχεται στα 12 και 15 ευρώ και για “Τα Τοπία” αρχίζει από τα 20 ευρώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL