Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.5°C19.6°C
3 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
13.5°C17.7°C
1 BF 73%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.3°C16.6°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.8°C18.0°C
1 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
16.3°C16.3°C
1 BF 65%
Δεσμεύτηκαν από την Εισαγγελία Πρωτοδικών οι λογαριασμοί του Δ.Σ. της ΑΕΠΙ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δεσμεύτηκαν από την Εισαγγελία Πρωτοδικών οι λογαριασμοί του Δ.Σ. της ΑΕΠΙ

Ραγδαίες οι εξελίξεις στο πεδίο της έρευνας που πραγματοποιεί η Εισαγγελία Πρωτοδικών για το θέμα της κακοδιαχείρισης στην ΑΕΠΙ και των υπέρογκων μισθών που καταβάλλονταν στα μέλη του Δ.Σ. έφερε στο φως το πόρισμα της ελεγκτικής εταιρείας Εrnst & Young.

Μετά την έφοδο της οικονομικής αστυνομίας στα γραφεία της εταιρείας στο Μαρούσι την περασμένη εβδομάδα, όπου κατασχέθηκαν παραστατικά και σκληροί δίσκοι, η εισαγγελία με βούλευμά της δέσμευσε όλους τους τραπεζικούς λογαριασμούς (εταιρικούς και προσωπικούς) και θυρίδες των μελών του Δ.Σ. της ΑΕΠΙ.

Συγκεκριμένα δεσμεύονται οι λογαριασμοί του Πέτρου Ξανθόπουλου, διευθύνοντος συμβούλου, του Κώστα Τριπολίτη προέδρου του Δ.Σ. και των δύο μελών του Δημήτρη Ξανθόπουλου και Γιώργου Κρίππα, δικηγόρου.

Παράλληλα σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται και οι δύο έρευνες που αφορούν την ΑΕΠΙ, η φορολογική έρευνα που διενεργεί η ΦΑΕΕ Αθηνών αλλά και η ποινική από την Εισαγγελία Πρωτοδικών προκειμένου, όπως έχει δημοσιεύσει η “Αυγή”, να ελεγχθεί αν έχουν διαπραχθεί τα αδικήματα της υπεξαίρεσης, της εγκληματικής οργάνωσης, της απιστίας, της φοροδιαφυγής και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Όπως ήδη έχουμε δημοσιεύσει, η Εισαγγελία Πρωτοδικών έχει σχηματίσει δικογραφία για την υπόθεση από τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν η ΑΕΠΙ αρνήθηκε να δεχτεί τον διαχειριστικό έλεγχο και στο πλαίσιο κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης παρήγγειλε στη ΔΟΥ ΦΑΕΕ Αθηνών να διενεργήσει φορολογικό έλεγχο για τις χρήσεις 2010-2015 με κατάσχεση όλων των βιβλίων και στοιχείων της εταιρείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας έχουν ήδη κληθεί οι πρώτοι μάρτυρες και έχουν καταθέσει για την υπόθεση.

Μετά τη νέα αυτή εξέλιξη στην υπόθεση της ΑΕΠΙ αναμένονται με ενδιαφέρον τα αποτελέσματα της περαιτέρω εισαγγελικής έρευνας, ενώ σύμφωνα με δικαστικές πηγές καθίσταται ακόμα πιο επιτακτικός ο διορισμός επιτρόπου ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή συνέχιση της λειτουργίας της ΑΕΠΙ.

Αυτό άλλωστε ζητούν περισσότεροι από 350 Έλληνες δημιουργοί με την ανοιχτή επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό, την υπουργό Πολιτισμού και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Στο μεταξύ η ΑΕΠΙ τις προηγούμενες ημέρες ανακοίνωσε ότι, όπως έχει ενημερώσει τον Οργανισμό Πνευματικής Ιδιοκτησίας, την Παρασκευή 10 του μηνός η Γενική Συνέλευση της εταιρείας θα ορίσει το νέο Δ.Σ., στο οποίο πρόεδρος θα προταθεί ο στιχουργός Ηλίας Φιλίππου, ενώ την ίδια ημέρα θα ξεκινήσει τις εργασίες της η προτεινόμενη πενταμελής Συντονιστική Επιτροπή, με σκοπό την έγκριση των πάσης φύσεως δαπανών και εκροών της εταιρείας, η οποία θα παραμείνει εν ενεργεία μέχρι την ολοκλήρωση της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου την οποία έχει εξαγγείλει.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκαλεί η απόφαση του γνωστού στιχουργού και δημοσιογράφου Λευτέρη Παπαδόπουλου να αποχωρήσει από την ΑΕΠΙ, την οποία γνωστοποιεί με δήλωσή του σε μουσικό site. «Ήρθε η ώρα να φύγω από την ΑΕΠΙ. Δεν πάει άλλο πια! Η κατάσταση έχει ξεφύγει πέρα από τα όρια. Καθημερινά νέα σκάνδαλα, ατασθαλίες, μισθοί εξωπραγματικοί και την ίδια ώρα πολλοί και καλοί δημιουργοί να αμείβονται με ψίχουλα και να υποφέρουν. Δυστυχώς βιώνουμε στιγμές που δεν φανταζόμασταν ούτε στον χειρότερό μας εφιάλτη. Είναι τραγικά πράγματα, που, αν μας είχαν διηγηθεί κάποια χρόνια πριν πως θα συνέβαιναν, μπορεί και να γελούσαμε. Είμαι εξοργισμένος και απογοητευμένος» σημειώνει στη δήλωσή του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL