Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Δέσμευση λογαριασμών των μελών του ΔΣ της ΑΕΠΙ

Eurokinissi

Ραγδαίες οι εξελίξεις στο πεδίο της έρευνας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών για το θέμα της κακοδιαχείρισης στην ΑΕΠΙ και των υπέρογκων μισθών που καταβάλονταν στα μέλη του ΔΣ της, που έφερε στο φως το πόρισμα της ελεγκτικής εταιρείας Εrnst & Young.

Μετά την έφοδο της οικονομικής αστυνομίας στα γραφεία της εταιρείας στο Μαρούσι την περασμένη εβδομάδα, όπου κατασχέθηκαν παραστατικά και σκληροί δίσκοι, η εισαγγελία προχώρησε στη δέσμευση όλων των τραπεζικών λογαριασμών (εταιρικών και προσωπικών) και θυρίδων  των μελών του ΔΣ της ΑΕΠΙ. Προκειται για τους λογαριασμούς του Πέτρου Ξανθόπουλου, διευθύνοντος συμβούλου, Κώστα Τριπολίτη προέδρου του ΔΣ και των δύο μελών του ΔΣ Δημήτρη Ξανθόπουλου και Γιώργου Κρίππα δικηγόρου.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται και οι δύο έρευνες που αφορούν την ΑΕΠΙ, τόσο από φορολογική πλευρά-έρευνα που διενεργεί η ΦΑΕ Αθηνών- όσο και ποινικά-από την Εισαγγελία Πρωτοδικών- προκειμένου να ελεχθεί εάν έχουν διαπραχθεί τα αδικήματα της υπεξαίρεσης, της εγκληματικής οργάνωσης, της απιστίας, της φοροδιαφυγής και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

 

Δείτε όλα τα σχόλια