Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.0°C21.8°C
3 BF 64%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
15.3°C18.8°C
1 BF 83%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
17.7°C18.8°C
3 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
21 °C
19.8°C21.4°C
2 BF 81%
ΛΑΡΙΣΑ
Ασθενής ομίχλη
15 °C
14.9°C18.0°C
2 BF 100%
"Όπως πρέπει πάντα να γίνεται..."
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Όπως πρέπει πάντα να γίνεται..."

«Το βαλς των χαμένων μετά», ο δίσκος με τραγούδια του νεαρού συνθέτη Ευστάθιου Δράκου που ερμηνεύει η Δήμητρα Γαλάνη, έγινε ήδη από όταν κυκλοφόρησε, πέρυσι το φθινόπωρο, αντικείμενο θερμής αποδοχής από το κοινό, αλλά και τους ομοτέχνους των συντελεστών του.

Τώρα παρουσιάζεται για πρώτη φορά ζωντανά όλες τις Δευτέρες του Μαρτίου στο Gazarte. Αυτές οι εμφανίσεις ανακοινώθηκαν σε μια λίγο διαφορετική από τις άλλες συνέντευξη Τύπου στη θεατρική αίθουσα του πολυχώρου αφού, όπως είπε και η ίδια, τελικά δεν ήταν παρά ένας σύντομος... μονόλογος της Δήμητρας Γαλάνη.

Όπως είπε η εκλεκτή ερμηνεύτρια «από την αρχή όλα σε αυτή τη δουλειά έγιναν απόλυτα φυσιολογικά και ομαλά, σαν να είχαν ξαναγίνει στο παρελθόν. Αν ο Νίκος Μωραϊτης σε άλλες περιπτώσεις μου επεσήμανε ενδιαφέροντα πράγματα που είχε ακούσει αυτή τη φορά με έφερε εξ απροόπτου. Μου είπε δηλαδή, ξαφνικά ότι είχε γράψει κάποια τραγούδια μαζί με τον Ευστάθιο Δράκο. Μου άρεσαν πολύ τα τραγούδια του συγκροτήματος του Στάθη, των Minor Project, παρά του ότι όταν τα ερμηνεύει ο ίδιος έχουν αγγλικό στίχο και έτσι ενδιαφέρθηκα φυσικά να ακούσω το υλικό που είχαν ετοιμάσει μαζί. Ενθουσιάστηκα αμέσως μόλις τα άκουσα και έτσι πολύ απλά προχωρήσαμε στην υλοποίηση της δουλειάς. Όπως πολλά χρόνια πριν, ο Νίκος Μωραΐτης με γνώρισε και μου είπε δειλά ότι γράφει στίχους και μόλις τους διάβασα του είπα ότι θα ήθελα να τους τραγουδήσω και κάναμε τον πρώτο δίσκο μαζί που ήταν το εφαλτήριό του για να γίνει ο σημαντικός και αναγνωρισμένος δημιουργός, ο οποίος είναι σήμερα. Έτσι κάποια στιγμή με την σειρά του μου σύστησε και μου πρότεινε τον Στάθη, έναν πολύ αξιόλογο δημιουργό, ώστε να έχει και αυτός την ευκαιρία που του αξίζει. Είμαστε άνθρωποι τριών διαφορετικών γενεών, αλλά συνδυαστήκαμε και ταιριάξαμε πολύ καλά αμέσως.

Όλα έγιναν πολύ απλά και εύκολα, όπως λέμε στη δουλειά μας όπως πρέπει πάντα να γίνονται, δηλαδή με έναν τρόπο σχεδόν μαγικό. Χαιρόμαστε πολύ που ο κόσμος αλλά και σημαντικές προσωπικότητες του πολιτισμού και του πνεύματος αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή τον δίσκο και γι’ αυτό επιταχύναμε τη ζωντανή παρουσίασή του. Είχα δηλαδή προγραμματίσει να κάνω κάτι άλλο εδώ στο Gazarte, αλλά βλέποντας την ανταπόκριση στον δίσκο δώσαμε προτεραιότητα σε αυτό».

Στη συνέχεια η Δ. Γαλάνη ρώτησε τον Ευστάθιο Δράκο αν ήθελε να προσθέσει τίποτα και εκείνος δήλωσε ότι τον κάλυψε απόλυτα. Έτσι, αφού πρώτα κάλεσε στη σκηνή τους υπόλοιπους συντελεστές του, κάθισε μαζί με τους εκπροσώπους των ΜΜΕ για να παρακολουθήσει την πρώτη προβολή του «Ευτυχισμένοι άνθρωποι». Μιας δημιουργικής δηλαδή εικονοποίησης με τη μορφή μιας ταινίας μικρού μήκους παρά ενός συνηθισμένου βίντεο κλιπ του ομότιτλου τραγουδιού του δίσκου που υπογράφει ο σκηνοθέτης Γιάννης Δημολίτσας και πρωταγωνιστούν η ίδια και ο ηθοποιός Γιώργος Νανούρης. Όσοι όμως θέλουν να δουν και να ακούσουν περισσότερα σχετικά με αυτή την ξεχωριστή συνεργασία της Δ. Γαλάνη και του Ε. Δράκου θα έχουν την ευκαιρία να το κάνουν σε δύο ημέρες, τη Δευτέρα 6 Μαρτίου αλλά και τις υπόλοιπες Δευτέρες του μήνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL