Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.1°C20.7°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
16.5°C18.5°C
2 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C16.6°C
3 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.4°C18.0°C
4 BF 52%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.9°C19.9°C
3 BF 40%
ΑΕΠΙ: Προχωράμε στην επόμενη μέρα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΑΕΠΙ: Προχωράμε στην επόμενη μέρα

Η ΑΕΠΙ, τονίζει σε ανακοίνωση της, προχωρά δυναμικά στην επόμενη μέρα της ενισχύοντας με πρόσωπα εγνωσμένου κύρους και γνώσης αλλά και δημιουργούς  το Διοικητικό της Συμβούλιο  και καταδεικνύοντας έμπρακτα την πρόθεσή της για ενίσχυση της εταιρικής διακυβέρνησης αλλά και της οικονομικής της θέσης μέσω της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου (ΑΜΚ).
 
Ειδικότερα, με σημερινή της επιστολή  στον ΟΠΙ,  η ΑΕΠΙ γνωστοποίησε τα εξής :

-        Τις προτάσεις της για τη σύνθεση  του Νέου Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρίας.  Το νέο ΔΣ  θα οριστεί σε Γενική Συνέλευση της εταιρίας που προγραμματίζεται στις 10 Μαρτίου 2017. Πρόεδρος του ανανεωμένου ΔΣ  θα προταθεί να αναλάβει ο κος Ηλίας Φιλίππου. Ο κ. Φιλίππου είναι διακεκριμένος Έλληνας στιχουργός με σπουδές στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (στη Φιλοσοφική και τη Θεολογική Σχολή) και σε πανεπιστήμια εξωτερικού. Τα τελευταία 40 χρόνια έχει συγγράψει στίχους για τους πλέον καταξιωμένους Έλληνες καλλιτέχνες, ενώ είναι ευρέως αποδεκτός από την κοινότητα των Ελλήνων δημιουργών.

-        Την προτεινόμενη  5μελή Συντονιστική Επιτροπή,  η οποία θα ξεκινήσει τις εργασίες της την Παρασκευή 10 Μαρτίου και θα παραμείνει εν ενεργεία μέχρι και την ολοκλήρωση της ΑΜΚ που έχει εξαγγείλει η ΑΕΠΙ. Ο ρόλος της επιτροπής θα είναι η έγκριση των πάσης φύσεως δαπανών και εκρροών της εταιρίας.  Οι λεπτομέρειες και ο ακριβής τρόπος λειτουργίας της Συντονιστικής Επιτροπής κοινοποιήθηκαν επίσης αρμοδίως στον ΟΠΙ.

Είναι επίσης σημαντικό να αναφερθεί ότι η ΑΕΠΙ έθεσε υπόψη του ΟΠΙ σήμερα και την ανακοίνωση που εξέδωσε το ΓΕΜΗ αναφορικά με την ΑΜΚ που έχει εξαγγείλει η εταιρία .

Επίσης υπόψη της εποπτεύουσας αρχής τέθηκε και γνωμάτευση της διεθνούς ελεγκτικής εταιρίας «KPMG Σύμβουλοι Α.Ε.». Η γνωμάτευση αυτή συντάχθηκε μετά από πρωτοβουλία της ΑΕΠΙ με στόχο να εξεταστούν αναλυτικά τα θέματα που αφορούν τη βιωσιμότητα και τις προοπτικές της ΑΕΠΙ, ενώ αξιολογήθηκε και αποτιμήθηκε  και το Επιχειρηματικό Σχέδιο της έως το 2020.

Σε ότι αφορά την έγγραφη κατάθεση των απόψεων της ΑΕΠΙ για τα ευρήματα της έκθεσης της ΕΥ αυτές θα υποβληθούν όπως ορίζει η δέουσα διαδικασία,  μετά την λήψη όλων των εγγράφων, που περιέχονται στο διοικητικό φάκελο που έχει καταρτιστεί για το θέμα, η αποστολή του οποίου εκκρεμεί από τον ΟΠΙ. Η σχετική αίτηση για τη χορήγηση του πλήρους διοικητικού φακέλου κατατέθηκε καθώς διαπιστώθηκε – στο πλαίσιο της σχετικής προετοιμασίας - ότι η ΑΕΠΙ έχει γνώση  των εγγράφων που  της έχει αποστείλει ο  ΟΠΙ μόνο μέχρι την 31/8/2015.

Σημειώνεται τέλος ότι η ΑΕΠΙ θα συνεχίσει να ενημερώνει επίσημα και με πράξεις όλους τους ενδιαφερόμενους αναφορικά με τις σημαντικές πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει και στις οποίες έχει δεσμευτεί με στόχο την ομαλοποίηση της λειτουργίας της αγοράς πνευματικών δικαιωμάτων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL