Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
13.6°C19.0°C
3 BF 65%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.6°C17.2°C
2 BF 81%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.0°C19.8°C
1 BF 78%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.1°C17.7°C
0 BF 78%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
12.9°C14.9°C
2 BF 94%
Πανευρωπαϊκό μουσικό δίκτυο από τη Στέγη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πανευρωπαϊκό μουσικό δίκτυο από τη Στέγη

«Η εξωστρέφεια είναι απαραίτητη όχι απλά για την πρόοδο αλλά για την επιβίωση του ελληνικού πολιτισμού» δήλωσε με έμφαση ο Χρήστος Καρράς. Ο γενικός διευθυντής και καλλιτεχνικός διευθυντής Μουσικής της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση ήταν ο κεντρικός ομιλητής της συνέντευξης Τύπου που δόθηκε χθες στον πολυχώρο πολιτισμού, για να παρουσιάσει το Interfaces. Το Interfaces είναι ένα μουσικό δίκτυο εννέα εταίρων (εκπαιδευτικών ή/και πολιτισμικών οργανισμών) από οκτώ ευρωπαϊκές χώρες που δημιουργήθηκε πέρυσι το καλοκαίρι με πρωτοβουλία της Στέγης, η οποία επιβλέπει τη λειτουργία του, με τον ίδιο τον Χρήστο Καρρά και την Ντόρα Βουγιούκα να έχουν τη γενική ευθύνη του.

"Ήδη από τη δεύτερη χρονιά λειτουργίας της Στέγης θέσαμε την εξωστρέφεια ως βασική προτεραιότητά μας καθώς πιστεύουμε ότι δεν είναι απλά χρήσιμη αλλά αναγκαία για την ανάπτυξη και πρόοδο του ελληνικού πολιτισμού. Για τον σκοπό αυτόν υποστηρίζουμε οικονομικά τη μετάβαση στο εξωτερικό ελληνικών θεατρικών, χορευτικών αλλά και μουσικών ομάδων με εργασίες τις οποίες έχουν ήδη παρουσιάσει στη Στέγη, για να δώσουν παραστάσεις εκεί. Δεν μένουμε όμως μόνο σε αυτό, αλλά προσπαθούμε και να δημιουργούμε ενδιαφέρον σε άλλες χώρες για τον ελληνικό πολιτισμό. Γιατί το να πάμε, για παράδειγμα, στη Γερμανία και να κλείσουμε ένα θέατρο για να εμφανιστεί ένας ελληνικός θίασος, δεν σημαίνει απολύτως τίποτα, είναι πεταμένα χρήματα. Το ζητούμενο είναι να ωθήσουμε τους κατάλληλους ανθρώπους εκεί να ενδιαφερθούν.

Έτσι η Στέγη από πολύ νωρίς άρχισε να συμμετέχει σε ευρωπαϊκά αλλά και διεθνή φόρα μα και πολιτιστικές πρωτοβουλίες. Παράλληλα, συχνά προσκαλούμε τους υπευθύνους σημαντικών φεστιβάλ και χώρων πολιτισμού από άλλες χώρες να παρακολουθήσουν στη Στέγη παραστάσεις που πιστεύουμε ότι μπορεί να τους αφορούν. Στο πλαίσιο αυτού του ενεργού ενδιαφέροντός μας λοιπόν, και συγκεκριμένα για τον χώρο της μουσικής, δημιουργήσαμε και το Interfaces», είπε ο Χρήστος Καρράς.

Η έτερη υπεύθυνη του Interfaces, Ντόρα Βουγιούκα, αναφέρθηκε στις αρκετές και ποικίλες δράσεις που θα αναπτυχθούν στον πρώτο μόλις χρόνο λειτουργίας του. Μία από αυτές είναι και οι Open Days, ένας εκπαιδευτικός κατά βάση θεσμός για κάθε ηλικία και για όλη την οικογένεια, που πραγματοποιείται στη Στέγη εδώ και πολύ καιρό και τώρα εντάσσεται στο Interfaces. Open Day είναι μια ημέρα κατά την οποία πραγματοποιούνται συναυλίες που σχετίζονται με ένα θέμα όχι μόνο στις δύο σκηνές αλλά σε όλους τους χώρους της Στέγης. Η είσοδος σε όλες αυτές τις συναυλίες είναι δωρεάν για το κοινό, εκτός από την κεντρική που πραγματοποιείται στη μεγάλη σκηνή στο τέλος της ημέρας και σαν επιστέγασμά της, η οποία όμως και πάλι έχει μειωμένη τιμή εισιτηρίου σε σχέση με τη γενική της Στέγης για όλο τον υπόλοιπο χρόνο. Τέλος, ο Ανάργυρος Δενιόζος, υπεύθυνος αλλά και ενορχηστρωτής όλων των Open Days, αναφέρθηκε συνοπτικά στην επόμενη, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 5 Μαρτίου και σαν θέμα της θα έχει την πειραματική σκηνή της Νέας Υόρκης από τη δεκαετία του '50 μέχρι τις ημέρες μας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL