Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.0°C20.2°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
15.4°C17.9°C
0 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
12.0°C15.5°C
2 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
15.4°C17.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.1°C15.1°C
0 BF 51%
Απάντηση Γ. Γλέζου στον Φ. Πλιάτσικα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Απάντηση Γ. Γλέζου στον Φ. Πλιάτσικα

Απάντηση στον Φίλιππο Πλιάτσικα δίνει ο πρόεδρος της ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ (Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Πνευματικών Δικαιωμάτων Μουσικής) και της ΕΜΣΕ (Ένωσης Μουσικοσυνθετών & Στιχουργών Ελλάδας) Γιάννης Γλέζος.

Έχω πραγματικά μεγάλη δυσκολία να αντιληφθώ την αγανάκτηση του κ. Π.  για όσα δήλωσα σε δημοσίευμά μου:

1. Η άποψή μου ήταν και παραμένει ότι η τοποθέτησή του στο ΔΣ του ΟΠΙ οφείλεται στην  υπογραφή του επιστολών, οι οποίες κατέληγαν υπέρ των  συμφερόντων της ΑΕΠΙ. Τα κίνητρα υπογραφής των επιστολών δεν τα εξέτασα αλλά ούτε και με απασχολούν. Αυτό που μετράει είναι το αποτέλεσμα. Η τοποθέτησή του στο ΔΣ του ΟΠΙ είναι προφανές ότι δεν βαρύνει ως ενέργεια τον ίδιο αλλά την πολιτική ηγεσία που τον επέλεξε στη συγκεκριμένη συγκυρία. Εύχομαι ειλικρινά να αποδειχθώ λάθος.

2. Ο κ. Π. μόνος του δεν μπορεί να πάρει αποφάσεις στο ΔΣ του ΟΠΙ διότι χρειάζονται κατ’ ανάγκη 3 ψήφοι για να επιτευχθεί πλειοψηφία σε ένα πενταμελές συμβούλιο. Συνεπώς το σχόλιό μου περί αποφάσεων στο ΔΣ του ΟΠΙ δεν θα μπορούσε να αφορά μόνον στον κ. Π. Υποχρεωτικά θα πρέπει να υπάρχουν συνέργειες.

3.  Ο κ. Π. θα πρέπει να γνωρίζει ότι οποιοδήποτε μέλος σε Δ.Σ. μπορεί να προτείνει θέματα για συζήτηση, τα οποία συζητούνται αν τα αποδεχθεί ο Πρόεδρος. Ρωτώ συνεπώς τον κ. Π. αν ποτέ πρότεινε κάποιο θέμα στο ΔΣ του ΟΠΙ σε σχέση με τις πρακτικές της ΑΕΠΙ κατά την τελευταία περίοδο και συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια που εκείνος ήταν μέλος;

4.  Σε σχέση με την ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ τα πάντα είναι αναρτημένα με απόλυτη διαφάνεια στην ιστοσελίδα μας και τα πάντα έχουν ψηφιστεί από τη Γενική Συνέλευση των μελών μας που, όπως γνωρίζετε, δεν έχει η ΑΕΠΙ.

5. Τέλος, όπως καλά γνωρίζετε κ. Π., μεταξύ των δημιουργών διαμορφώνονται 2 στρατόπεδα: εκείνων που πίστευαν ότι δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα με την ΑΕΠΙ και κάποια ‘άγνωστα’ συμφέροντα προσπαθούσαν να την κλείσουν και εκείνων που πίστευαν ότι υπήρχε σοβαρό πρόβλημα με τον τρόπο διοίκησης της ΑΕΠΙ. Οι πρώτοι σήμερα -ακόμη και μετά την αποκάλυψη του προβλήματος- πιστεύουν ότι οποιαδήποτε λύση περνάει μέσα από τη διεφθαρμένη διοίκηση της ΑΕΠΙ. Οι άλλοι όχι. Καιρός κ. Π. να διαλέξετε στρατόπεδο.

Γιάννης Γλέζος

Διαβάστε επίσης:

Φ. Πλιάτσικας: Ήρθε η ώρα να βγουν όλα τα θέματα πάνω στο τραπέζι διάφανα και ξάστερα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL