Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
13.4°C18.7°C
3 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
12.0°C16.9°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.3°C16.6°C
2 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C18.0°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
10 °C
9.9°C14.6°C
2 BF 76%
Στο Μέγαρο Μουσικής / Μέγαρο Μουσικής: Όλη η Ελλάδα τραγουδάει Μίκη...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στο Μέγαρο Μουσικής / Μέγαρο Μουσικής: Όλη η Ελλάδα τραγουδάει Μίκη...

Μια τεράστια χορωδία αποτελούμενη από τριακόσιους χορωδούς από όλην την Ελλάδα αποδίδει απόψε για δεύτερη συνεχή βραδιά στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, μερικά από τα αριστουργήματα του Μίκη Θεοδωράκη, συνοδεία συμφωνικής μαντολινάτας.

Η συναυλία περιλαμβάνει περίπου 30 τραγούδια από τους κυριότερους ποιητικούς κύκλους που έχει μελοποιήσει ο συνθέτης, σε χορωδιακή διασκευή και ενορχήστρωση για συμφωνική μαντολινάτα, από τον μαέστρο Παναγή Μπαρμπάτη, ο οποίος θα διευθύνει και τα έργα. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τραγούδια από τους ποιητικούς κύκλους “Μικρές Κυκλάδες”, “Επιτάφιο”, “Άξιον Εστί”, “Επιφάνεια”, “Όμορφη Πόλη”, “Αρχιπέλαγος”, “Πολιτεία”, “Λιποτάκτες”, “Χαιρετισμοί” και “Γειτονιά των Αγγέλων”.

Τα κείμενα ειδικά για την παράσταση έγραψε ο Γιώργος Μπλάνας, όπου ο Μίκης Θεοδωράκης, ως μουσική συνείδηση στο ξύπνημά της, συνομιλεί με την Ελλάδα και ανακαλύπτει την απεραντοσύνη του προσώπου της, την πανάρχαια αίσθηση της γης και τ’ ουρανού και των ανθρώπων, που κλείνουν τα τραγούδια της. Και ορθώνεται και φτιάχνει ένα γιγάντιο τραγούδι με μυριάδες φωνές. Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί Γιάννης Στάνκογλου και Βίκυ Παπαδοπούλου και τη σκηνοθετική επιμέλεια υπογράφει η Σοφία Σπυράτου.

Συμμετέχουν ο Δημήτρης Μπάσης, ο Μίλτος Πασχαλίδης και οι λυρικοί καλλιτέχνες Τζίνα Φωτεινοπούλου, Ελένη Βουδουράκη, Μπάμπης Βελισσάριος και Παντελής Κοντός. Η συναυλία πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL