Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.2°C18.1°C
1 BF 67%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
15 °C
11.6°C16.2°C
1 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
13.7°C16.0°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.6°C14.9°C
2 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
13.4°C13.5°C
1 BF 64%
Θ. Μικρούτσικος στην «Αυγή»: Η λύση βρίσκεται στα χέρια των νέων ανθρώπων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Θ. Μικρούτσικος στην «Αυγή»: Η λύση βρίσκεται στα χέρια των νέων ανθρώπων

"Ακόμα και το ‘σ' αγαπώ’ σ' εμένα, όταν εκφέρεται μουσικά, κρύβει τη δραματική συγκυρία της εποχής" λέει ο Θάνος Μικρούτσικος. Έτσι είναι κι έτσι συμβαίνει στον καινούργιο του δίσκο "Στην ομίχλη των καιρών", όπου ο "Παλιός των ημερών", όπως τον αποκαλεί η Λίνα Νικολακοπούλου σ' έναν από τους στίχους της εμφανίζεται με νέα μουσική δυναμική, πιο στοχαστικός και λίγο πιο χαμηλότονος.

Κι εκεί που ακούς τη μουσική και τον λόγο του Άλκη Αλκαίου, του Μάνου Ελευθερίου, του Γιάννη Δούκα και βέβαια της Νικολακοπούλου, με την ερμηνεία της Μαριάννας Πολυχρονίδου, να ιχνογραφούν τον καμβά, ένα παραδοσιακό τραγούδι σπάει και ξαναδένει έναν έναν τους κρίκους που συνδέουν τη μουσική αλυσίδα του δίσκου.

Σπαρακτικά και υπόκωφα όπως το ανασύνθεσε ο Μικρούτσικος είναι σαν να βγαίνει από αρχαίες πηγές και σαν δάκρυ και τέρας μαζί ταξιδεύει προς το τέλος του κόσμου. "Αυτό το τραγούδι το φαντάζομαι να εκφέρεται με αυτόν τον τρόπο όταν ο πλανήτης μας θα έχει ερημώσει" λέει. Όμως σπεύδει αμέσως να προσθέσει ότι "η τέχνη δημιουργεί μία ελπίδα, ακόμα κι αν δεν υπάρχουν άνθρωποι, το τραγούδι αυτό θα υπάρχει και από κάπου θα ακούγεται".

Διαβάστε αναλυτικά τη συνέντευξη στην «Αυγή της Κυριακής»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL