Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.6°C
2 BF 73%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
15 °C
13.8°C16.2°C
2 BF 89%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
16.6°C19.0°C
2 BF 76%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
27 °C
23.8°C26.8°C
6 BF 34%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
14.9°C15.7°C
0 BF 100%
Τριάντα χρόνια Πυξ - Λαξ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τριάντα χρόνια Πυξ - Λαξ

Οι μεγάλες συναυλίες και γενικότερα τα σημαίνοντα πολιτιστικά γεγονότα είθισται να προαναγγέλλονται πολύ καιρό πριν. Ακόμα και έτσι όμως... ενάμισης ολόκληρος χρόνος είναι τουλάχιστον ασυνήθιστο, και για τα ελληνικά δεδομένα ακόμα περισσότερο. Και όμως, ο Φίλιππος Πλιάτσικας και ο Μπάμπης Στόκας, τα δύο εναπομείναντα μέλη των Πυξ Λαξ, μετά τον πρόωρο θάνατο του Μάνου Ξυδούς, ανακοίνωσαν χθες τη συναυλία που θα πραγματοποιήσουν την Τετάρτη 21 Ιουλίου 2018 στο ΟΑΚΑ, για τη συμπλήρωση τριάντα χρόνων από τον σχηματισμό τους!

Οι Μπάμπης Στόκας και Φίλιππος Πλιάτσικας είχαν δίπλα τους τον Νίκο Λώρη, ιδρυτή και διευθυντή της μεγαλύτερης ελληνικής εταιρείας διοργάνωσης συναυλιών, της Di Di Music, υπεύθυνης ανάμεσα στα άλλα για το Rockwave Festival και διαχειρίστριας του «Piraeus 117 Academy».

Όπως είπαν, δική του ήταν η ιδέα για την πραγματοποίηση αυτής της επετειακής συναυλίας και η εμπειρία τους από την πολύχρονη συνεργασία μαζί του στο παρελθόν τούς κάνει σίγουρους για το άριστο αποτέλεσμα. Ο ίδιος ο Νίκος Λώρης είπε ότι αφορμή για να τους το προτείνει ήταν το ότι «Εξακολουθεί να ακούει τη μουσική τους όπου και αν πάει, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και οπουδήποτε στο εξωτερικό υπάρχουν Έλληνες, ακόμα και στην Αστόρια της Νέας Υόρκης». Ο Μπάμπης Στόκας είπε ότι έχουν σκοπό να δουλέψουν μαζί και σε νέα τραγούδια μέχρι τότε, τα οποία δεν αποκλείεται καθόλου να κυκλοφορήσουν και σε δίσκο. Ο Φίλιππος Πλιάτσικας είπε ότι «Αν και από το 2004 ακολουθούμε χωριστές διαδρομές, η υπόθεση Πυξ Λαξ ήταν κάτι τόσο μεγάλο και σπουδαίο, κατάφερνε να συγκινεί τόσο πολύ κόσμο, ώστε δεν μπορούμε ποτέ να τη βάλουμε στην άκρη, δεν μπορούμε να την υπερβούμε ούτε εμείς οι ίδιοι».

Η προπώληση των εισιτηρίων θα ξεκινήσει ήδη από τις 3 Ιανουαρίου 2017 και στη συντριπτική πλειονότητά τους θα κοστίζουν από 11 έως 25 ευρώ. Άλλωστε η φτηνή τιμή των εισιτηρίων ανέκαθεν ήταν άποψη των Πυξ Λαξ, όπως υπενθύμισε ο Μπάμπης Στόκας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL