Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.2°C24.7°C
3 BF 50%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.6°C28.1°C
4 BF 51%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
23 °C
22.7°C25.9°C
4 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.8°C25.2°C
5 BF 31%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
30 °C
27.9°C29.9°C
2 BF 25%
Βραβεία σε σπουδαίους καλλιτέχνες της μουσικής
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Βραβεία σε σπουδαίους καλλιτέχνες της μουσικής

Βραβεία για το σύνολο της προσφοράς τους θα απονεμηθούν το 2017 μεταξύ άλλων στους Βέλβετ Αντεργκράουντ, Σλάι Στόουν και Νίνα Σιμόν. Πρόκειται για βραβεία που θα απονεμηθούν από τον ίδιο οργανισμό που δίνει τα βραβεία Γκράμι.

Το ίδιο βραβείο θα δοθεί και στην τραγουδίστρια γκόσπελ Σίρλεϊ Σέζαρ, στον πιανίστα της τζαζ Αχμάντ Τζαμάλ, στον τραγουδιστή της κάντρι Τσάρλι Πράιντ και στον πατριάρχη της κάντρι Τζίμι Ρότζερς.

Ο οργανισμός των βραβείων ανακοίνωσε επίσης ότι θα εκδοθεί βιβλίο με τίτλο «Ένας χαιρετισμός από τα Γκράμι στους θρύλους της μουσικής», που θα περιλαμβάνει μνείες και τιμητικά κείμενα από καλλιτέχνες, προς όσους έχει δοθεί το βραβείο για το σύνολο της προσφοράς τους. Μεταξύ άλλων θα υπάρχουν κείμενα των Έρικ Κλάπτον, Έλβις Κοστέλο, Ρεντ Χοτ Τσίλι Πέπερ, Ντόλι Πάρτον, Πάτι Σμιθ κ.ά.

Αναφερόμενα στους Βέλβετ Αντεργκράουντ, μέλη της Recording Academy σημειώνουν μεταξύ άλλων πως «παρά τη σύντομη 'ζωή' του και την περιορισμένη εμπορική του επιτυχία, το συγκρότημα αναγνωρίζεται σήμερα ως ένα από τα συγκροτήματα, στην ιστορία της ροκ, με τη μεγαλύτερη επίδραση. Ίσως ήταν μπροστά από τους καιρούς του, τόσο οπτικά όσο και ηχητικά. Αν και αναφέρονταν συχνά σε αυτούς με το παρατσούκλι 'πρωτοπάνκ συγκρότημα', εξακολούθησαν να είναι ορόσημο για πολλά σύγχρονα κινήματα της ροκ, τα τελευταία 50 χρόνια».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL