Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
14.7°C19.3°C
1 BF 86%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
13 °C
12.1°C14.5°C
1 BF 91%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
15.0°C17.1°C
4 BF 75%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σκόνη
19 °C
17.7°C19.9°C
0 BF 87%
ΛΑΡΙΣΑ
Ομίχλη
12 °C
11.9°C13.0°C
0 BF 100%
Ο Γ. Νταλάρας ερμηνεύει τραγούδια του Β. Κορακάκη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο Γ. Νταλάρας ερμηνεύει τραγούδια του Β. Κορακάκη

«Το λαϊκό τραγούδι δεν υπάρχει περίπτωση να χαθεί, γιατί υπάρχουν πολλά νέα παιδιά που μαθαίνουν γι' αυτό» επανέλαβε ο Γιώργος Νταλάρας μια πάγια άποψη του, την οποία άλλωστε κάνει πράξη ο ίδιος εδώ και πολλά χρόνια. Ο ερμηνευτής μιλούσε στη συνέντευξη Τύπου για τον νέο του δίσκο «Θαλασσινά παλάτια» που δόθηκε προχθές το βράδυ σε εστιατόριο του Πειραιά. Αυτή είναι η πρώτη δισκογραφική του συνάντηση με τον λαϊκό δημιουργό Βαγγέλη Κορακάκη που υπογράφει τη μουσική και τους στίχους όλων των τραγουδιών του δίσκου.

«Το λαϊκό τραγούδι είναι εδώ και θα παραμείνει ζωντανό» είπε ο Βαγγέλης Κορακάκης, δίνοντας έναυσμα σε έναν πιο χειμαρρώδη από άλλες φορές Γιώργο Νταλάρα. «Εγώ τα έλεγα παλιά έξω από τα δόντια. Μου σπάσανε τα δόντια και έμαθα να συγκρατιέμαι. Παρ’ όλο που η εποχή δεν είναι χαράς, εμείς νιώθουμε χαρούμενοι. Εμείς πού τη βρίσκουμε τη χαρά, Βαγγέλη; Στα τραγούδια μας, στις κιθάρες μας, τις συναντήσεις μας. Είδα για πρώτη φορά το φως στον Πειραιά, έναν από τους τόπους που γεννήθηκε το λαϊκό τραγούδι. Είμαι Κοκκινιώτης και καυχιέμαι» κατέληξε ο ερμηνευτής, εξηγώντας έτσι γιατί επέλεξε να δοθεί η συνέντευξη εκεί αλλά και να παρουσιαστεί ζωντανά ο δίσκος τον Μάρτιο στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Το άλμπουμ «Θαλασσινά παλάτια» κυκλοφορεί από την Ogdoo Music Group και τέσσερα από τα δεκατρία τραγούδια του ερμηνεύει ο -γιος του Βαγγέλη- Βασίλης Κορακάκης, ο οποίος, εκτός από το ότι κληρονόμησε το ταλέντο του πατέρα του στο μπουζούκι, είναι και πολύ καλός τραγουδιστής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL