Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
21.7°C26.3°C
2 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.6°C24.9°C
3 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
19.4°C24.3°C
2 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.4°C21.6°C
2 BF 64%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.9°C23.5°C
0 BF 37%
Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών δίπλα στους πρόσφυγες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών δίπλα στους πρόσφυγες

Τη χαρά και την παρηγοριά που χαρίζει η τέχνη θα μοιραστούν με όλους όσους βρίσκονται στο Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων Λαυρίου οι μουσικοί του Κουιντέτου Χάλκινων Πνευστών και Κρουστών «Metallon» της ΚΟΑ, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν ένα μουσικό εργαστήρι για τα παιδιά, ένα εργαστήρι γνωριμίας με τα μουσικά όργανα και τα διαφορετικά μουσικά είδη. Επίσης το σύνολο των φιλοξενούμενων του Κέντρου θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει τον «Μετανάστη» του Τσάρλι Τσάπλιν με τη μουσική συνοδεία του Κουιντέτου στο Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου.

Επίσης, την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου, στις 9 μ.μ. στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών θα προβληθεί εκ νέου η ιστορική ταινία του Τσάρλι Τσάπλιν «Ο Μετανάστης» που αγγίζει ίσως με τον πιο ευαίσθητο τρόπο το κοινωνικό ζήτημα της βίαιης μετεγκατάστασης, της μετανάστευσης και του προσφυγικού. Την προβολή της ταινίας θα συνοδεύσει ένα ευρύ μουσικό σύνολο της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, με τη συμμετοχή των πρώτων σπουδαστών της νεοσύστατης Ακαδημίας Νέων Μουσικών της ΚΟΑ και με τη σύμπραξη τζαζ κουαρτέτου, θα ερμηνεύσει πρωτότυπη μουσική του Ελληνογάλλου συνθέτη Stephane Tsapis, ο οποίος θα διευθύνει και το σύνολο.

Τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν από την πώληση των εισιτηρίων, θα διατεθούν στη χρηματοδότηση ενός εκπαιδευτικού και πολιτιστικού προγράμματος για τα παιδιά των προσφύγων. Στιγμές αυτής της συνάντησης θα κινηματογραφηθούν σε ένα ολιγόλεπτο ντοκιμαντέρ της Ελληνοελβετίδας Δάφνης Μπενγκόα, το οποίο θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο κοινό στην εκδήλωση της 27ης Νοεμβρίου στις 9 μ.μ.

Όλες οι πολιτιστικές συνεργασίες για το προσφυγικό πραγματοποιούνται μεταξύ της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, του Ιδρύματος Fluxum και του Flux Laboratory με τον τίτλο “The Immigrant Project”.

Κοινή επιθυμία και κινητήριος δύναμη της συνεργασίας, σύμφωνα με τους διοργανωτές, είναι η ευαισθητοποίηση της ελληνικής αλλά και της ευρωπαϊκής κοινής γνώμης ως προς το τεράστιο ζήτημα του προσφυγικού, μέσω πολιτιστικών δράσεων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL