Live τώρα    
12°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
9.6°C12.6°C
3 BF 77%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
10.5°C13.2°C
3 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
11.6°C12.6°C
2 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.3°C14.9°C
2 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.9°C11.3°C
4 BF 82%
Death Disco, 12.9.2016
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Death Disco, 12.9.2016

Δεν έχουμε συχνά την ευκαιρία να βλέπουμε στα μέρη μας συγκροτήματα από μια τόσο μακρινή χώρα όσο η Χιλή! Παρ' όλα αυτά, οι Follakzoid μας επισκέπτονταν για δεύτερη φορά, έχοντας αφήσει άριστες εντυπώσεις από την πρώτη τους εμφάνιση. Τρίο (πια), που ηχογραφεί για λογαριασμό της περίφημης ετικέτας από τη Νέα Υόρκη Sacred Bones, έχει κυκλοφορήσει τρία άλμπουμ που απαρτίζονται από μεγάλες σε διάρκεια συνθέσεις με ψυχεδελικούς χρωματισμούς και μονότονους, αλλά μανιώδεις ρυθμούς, από εκείνους που χαρακτήρισαν το κίνημα του γερμανικού kraut rock. Το ύφος της μουσικής τους κατάφερε με ευκολία να επιβληθεί στο σχετικά λιγοστό κοινό, με αποτέλεσμα να είναι σχεδόν αδύνατο να μείνεις ακίνητος στη μία και κάτι ώρα που βρέθηκαν στη σκηνή. Η διάθρωση των κομματιών τους ήταν πάνω – κάτω η ίδια σε όλα: Κάποια κιθαριστικά εφέ έκαναν την ατμοσφαιρική εισαγωγή για να μπει στη συνέχεια ο ρυθμικός ιστός, πάνω στον οποίο το μπάσο γέμιζε τον χώρο με βόμβους περισσότερο παρά με ριφς, ενώ η κιθάρα κεντούσε με ψυχεδελίζοντα μοτίβα το σκοτεινό φόντο που είχε δημιουργήσει η ρυθμική τους μηχανή.

Ο επαναληπτικός χαρακτήρας της μουσικής τους είναι οπωσδήποτε για λίγους και είναι εύκολο να τους βρεις μονότονους, έχουν όμως κάτι που τους ξεχωρίζει από τους άλλους, κάτι που τους κάνει ιδιαίτερους. Σ' αυτή τους την εμφάνισή τους έπαιξαν ολόκληρο το περσινό άλμπουμ τους με τον προφανή τίτλο "III", και τα τέσσερα κομμάτια του απλώθηκαν έτσι ώστε κατέλαβαν ολόκληρο σχεδόν τον χρόνο που είχαν στη διάθεσή τους να βρίσκονται μαζί μας! Κανείς, φυσικά, δεν φάνηκε να αποχωρεί δυσαρεστημένος…

Τη βραδιά άνοιξαν οι δικοί μας Kooba Tercu, οι οποίοι έχουν αρκετές γόνιμες ιδέες, δεν δείχνουν όμως να τις οργανώνουν κατάλληλα ώστε να συνοψίζονται σε αυτοτελείς και μεστές συνθέσεις. Είναι φανερό πάντως ότι έχουν δυνατότητες και είμαι σίγουρος ότι σύντομα θα μπορούμε να μιλάμε για ένα σημαντικό εγχώριο σχήμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL