Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.6°C20.2°C
3 BF 49%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.1°C17.6°C
3 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
15.5°C16.0°C
4 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.1°C17.8°C
5 BF 67%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
18.0°C18.0°C
3 BF 63%
Ελληνοτουρκική μουσική σύμπραξη στη Ρόδο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ελληνοτουρκική μουσική σύμπραξη στη Ρόδο

Με την Ελληνοτουρκική Ορχήστρα Νέων ξεκινάει για 17η χρονιά φέτος το Φεστιβάλ «Ημέρες μουσικής-Σεπτέμβριος στη Ρόδο 2016» στις 2 και 3 Σεπτεμβρίου, που ανοίγει τις πύλες του στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου για τέσσερις βραδιές κλασικής μουσικής με δωρεάν είσοδο για το κοινό. Θα παρουσιαστούν δύο διαφορετικά προγράμματα, με την πρώτη συναυλία να πραγματοποιείται σε συνεργασία με το ευρωπαϊκό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο της EBU και να μεταδίδεται πανευρωπαϊκά. Αποτελούμενη από εξήντα ταλαντούχους Έλληνες και Τούρκους μουσικούς, ηλικίας από 16 ως 28 ετών, συγκεντρώνεται και φέτος για την 9η συνεχόμενη περιοδεία της. Η ορχήστρα θα πραγματοποιήσει συναυλίες στην Ελλάδα και την Τουρκία τον Σεπτέμβριο του 2016.

Η ΕΟΝ θα συμπράξει με δύο νέους σολίστ. Την Τουρκάλα Şirin Hasanova στη βιόλα και τον Παύλο Σεράση στο κλαρινέτο. Μαζί θα ερμηνεύσουν το διπλό κοντσέρτο του Max Bruch για κλαρινέτο, βιόλα και ορχήστρα, καθώς και έργα Μπετόβεν και Βέμπερ. Για τέταρτη συνεχή χρονιά μουσικός διευθυντής της ορχήστρας θα διατελέσει ο διακεκριμένος Τούρκος αρχιμουσικός Cem Mansur.

“Η ορχήστρα έχει στόχο να ενώσει μουσικούς με διαφορετικές καταβολές υπό την πεποίθηση της φιλίας και της αρμονικής λειτουργίας της μουσικής ως κοινής γλώσσας” τονίζει η Λένη Κονιαλίδη, πρόεδρος της Ελληνοτουρκικής Ορχήστρας Νέων.

Ακόμη, στις 5 Σεπτεμβρίου η Σεβαστή Χατζηστρατή από τη Ρόδο και η Ευτυχία Βενιώτα από τη Θεσσαλονίκη θα παρουσιάσουν ένα πρωτότυπο πρόγραμμα για δύο πιάνα. Στην τελευταία συναυλία για το φετινό Φεστιβάλ, το έργο «24 Ελληνικοί Χοροί για το Μουσείο Μπενάκη» του διάσημου Ρόδιου συνθέτη Φίλιππου Τσαλαχούρη, θα ερμηνευτεί στη μεταγραφή για δύο πιάνα του Διονύση Μπουκουβάλα από κορυφαίους Έλληνες σολίστ: τον Τίτο Γουβέλη και τον Χαράλαμπο Αγγελόπουλο. Αξίζει να σημειωθεί ότι το έργο γράφτηκε έπειτα από παραγγελιά του Μουσείου Μπενάκη με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννηση του Νίκου Σκαλκώτα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL