Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
18.6°C21.8°C
3 BF 75%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
15 °C
13.8°C16.2°C
3 BF 90%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.1°C20.0°C
1 BF 75%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
29 °C
24.4°C28.8°C
6 BF 24%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
14.9°C15.7°C
0 BF 94%
ΒΟΛΤΑ ΣΤΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΒΟΛΤΑ ΣΤΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ

Το καλοκαίρι αυτό είναι γεμάτο μουσικές κι όπου κι αν βρεθούμε, θα υπάρχουν επιλογές για να «δροσιστούμε». Όλη η χώρα γίνεται πιλοτικά ένα μουσικό χωριό μ’ έναν τρόπο, προσκαλώντας μας να δούμε και να ακούσουμε αγαπημένους μουσικούς και συγκροτήματα για πρώτη ή και για... πολλοστή φορά. Πάμε λοιπόν μια βόλτα σε ό,τι ξεχωρίζει…

EJECT FESTIVAL

Ένα από τα δελεαστικά στοιχεία του Eject είναι ο χώρος διεξαγωγής του. Δίπλα στη θάλασσα, στο Δέλτα Φαλήρου, στην επονομαζόμενη Πλατεία Νερού, που ακόμα και κάποιοι που έμεναν εκεί κοντά έμαθαν το όνομά της από αυτό το φεστιβάλ! Το πρόβλημα είναι ότι έχει κλείσει το μεγάλο πάρκινγκ δίπλα στο Tae Κwon Do, οπότε αν κινηθείς με αυτοκίνητο προς τα εκεί, ίσως να δυσκολευτείς να παρκάρεις (ιδίως αν έχει πολύ κόσμο), αλλά κι αν μείνεις έως το τέλος της συναυλίας, θα περάσει πολλή ώρα μέχρι να «πιάσεις» τη λεωφόρο. Αξίζει, λοιπόν, να πάει κανείς έως εκεί με κάποιο άλλο μέσο. Φέτος, το Eject Festival κλείνει 12 χρόνια και έχει καλεσμένους στις 8 Ιουλίου τους πολύ καλούς στο live Editors, αλλά και τους James την ίδια βραδιά, δοκιμασμένα σχήματα στην Ελλάδα, με πολλούς φίλους, συν τους Crystal Castles και Σtella. Το επόμενο ραντεβού του Eject είναι στις 23 Ιουλίου με την πολυαναμενόμενη εμφάνιση των Muse, καθώς είναι ήδη πολύ ψηλά στις επιλογές των μουσικόφιλων γι’ αυτό το καλοκαίρι, που το ίδιο βράδυ θα έχουν την ευκαιρία να δουν επίσης τους Unkle και Temples.

PIRAEUS 117 ACADEMY

Ένας φίλος μού είπε ότι θα πήγαινε να την ξαναδεί ζωντανά μόνο αν επρόκειτο να απαγγείλει σε βραδιά ποίησης... Και είναι γεγονός ότι όταν είχε απαγγείλει Shelley στο Rockwave Festival, τη μοναδική φορά που διεξήχθη στον Αγ. Κοσμά, ήταν το κάτι άλλο. Όσο για εκείνο το μοιραίο βράδυ που πήγα να την ξαναδώ στη Μαλακάσα και λόγω απίστευτου μποτιλιαρίσματος πρόλαβα μόνο το encore πριν βγει ο Manu Chao ως headliner, μου δημιούργησε ένα απωθημένο να την ξαναδώ. Όμως, εννοείται ότι για να δει κανείς την Patti Smith υπάρχουν πάντα ένα σωρό λόγοι. Ιδιαίτερα εάν δεν την έχετε δει ποτέ live, σας περιμένει μια μοναδική εμπειρία. Απόψε (25 Ιουνίου) σε ένα ηλεκτρικό σετ και αύριο σε ένα δεύτερο ακουστικό σετ μουσικής και λόγου, μόνο για καθήμενους (26 Ιουνίου) στο Piraeus 117 Academy με το σπουδαίο άλμπουμ της “Horses” και επιλογές από ολόκληρη τη δισκογραφία της.

ΠΛΑΤΕΙΑ ΝΕΡΟΥ

Εντάξει, οι Scorpions αποτελούν μια κατηγορία μόνοι τους! Έτσι επανερχόμαστε στην προαναφερθείσα πλατεία στο Δέλτα Φαλήρου για τη συναυλία των «Σκορπιών», που αρνούνται πεισματικά να κλείσουν τον κύκλο τους, καθώς πάντα υπάρχει αυξημένη ζήτηση γι’ αυτούς και πάντα έχουν σκαρώσει κάτι καινούργιο να παρουσιάσουν. Πολύς κόσμος λέει «Όχι άλλο Scorpions», αλλά μάλλον οι οπαδοί τους πλειοψηφούν! Στις 20 Ιουλίου λοιπόν το ραντεβού με τους πιστούς…

ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ ΤΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ

Εδώ μπορείς να βγάλεις τα παπούτσια σου άνετα, να χαλαρώσεις και να χαϊδέψεις το γρασίδι ανάμεσα στα δέντρα κι ας είσαι λίγες εκατοντάδες μέτρα από το πολύβουο Σύνταγμα ή έχεις βγει προ ολίγου από το υπόγειο του μέτρο που είναι εκεί δίπλα. Οι περισσότεροι τις ημερομηνίες αυτές δεν θα έχουμε μάλλον εγκαταλείψει την πόλη, οπότε μας περιμένουν οι εξής συναυλίες: Έλλη Πασπαλά – The Underground Youth Orchestra στις 29 Ιουνίου, Πάνος Μουζουράκης στις 4 Ιουλίου, Στάθης Δρογώσης - Μανώλης Φάμελλος στις 7 Ιουλίου και Αρλέτα - Λάκης Παπαδόπουλος στις 13 Ιουλίου.

ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΔΕΥΤΕΡΕΣ ΣΤΟΥ ΣΤΡΕΦΗ

Το καινούργιο στην πόλη πάντα έχει ενδιαφέρον. Έτσι λοιπόν, αν ανηφορήσουμε τον λόφο, ίσως ανακαλύψουμε μια γωνιά της Αθήνας που δεν γνωρίζουμε, ενώ σε άλλους είναι τόσο γνώριμη. Έχουμε λοιπόν «Τα μυστικά της θάλασσας» με τον Λουδοβίκο των Ανωγείων στις 27 Ιουνίου, «Ο ερωτικός Μίκης Θεοδωράκης και ο πολιτικός Μάνος Χατζιδάκις» με τον Βασίλη Λέκκα στις 4 Ιουλίου και «Songs of Love and Sorrow» με τους Κυβέλη Καστοριάδη και Ορέστη Καλαμπαλίκη, πρόγραμμα σε πέντε γλώσσες, όπου ο Serge Gainsbourg συναντά το ελληνικό δημοτικό τραγούδι, το Μεξικό του ’50 και τη Γερμανία του ’30, στις 11 Ιουλίου.

SANI FESTIVAL

Εκεί ψηλά στον λόφο της Σάνης στη Χαλκιδική είναι όμορφα, ιδιαίτερα το ηλιοβασίλεμα. Φανταστείτε λοιπόν, λίγο μετά, η «μαύρη» φωνή της Joss Stone πόσο θα ανεβάσει τη διάθεσή σας! Μια μεγάλη άφιξη στη χώρα μας αυτό το καλοκαίρι αποκλειστικά στο 24ο Sani Festival στις 29 Ιουλίου για όσους τυχερούς βρεθούν εκεί μαζί της ν’ ακούσουν αυτό το κράμα από soul, blues και reggae που την καθιέρωσε σαν μία από τις καλύτερες φωνές της τελευταία εικοσαετίας. Επίσης στο πλαίσιο του «Jazz On The Hill» στον λόφο, θα εμφανιστεί ο σπουδαίος Γερμανός πιανίστας - συνθέτης Michael Wollny στις 8 Ιουλίου, την επομένη ο χαρισματικός πιανίστας - συνθέτης Yaron Herman σε πρώτη εμφάνιση στην Ελλάδα και η τζαζ πιανίστα Hiromi με το τρίο της, που αποτελούν ο ντράμερ Simon Phillips και ο μπασίστας Anthony Jackson, στις 23 Ιουλίου. Οι φίλοι της κλασικής, πάλι, μπορούν να απολαύσουν τον Βρετανό βιρτουόζο βιολονίστα Daniel Hope στις 13 Αυγούστου. Από ελληνικής πλευράς θα εμφανιστούν στον λόφο η Άλκηστις Πρωτοψάλτη στις 5 Αυγούστου και ο Διονύσης Σαββόπουλος μαζί με την Ελένη Βιτάλη στις 20 Αυγούστου.

ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ

Στη Θεσσαλονίκη, 29 Ιουνίου, θα παρουσιάσει αυτή τη φορά ο Θάνος Ανεστόπουλος τη μουσική παράστασή του όπου φανερώνει τη μεγάλη του επιρροή από την ποίηση και για την οποία μιλούν ακόμη όσοι την παρακολούθησαν στο Παλλάς. Όσοι τον γνωρίζουν καλά πιστεύουν ότι είναι η συναυλία της ζωής του, καθώς περικλείει όλα όσα αγάπησε με πάθος.

ΝΕΣΤΟΡΙΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Εδώ και 38 χρόνια συμβαίνει το River Party σε μια πανέμορφη και καταπράσινη τοποθεσία δίπλα στο ποτάμι, 28 χιλιόμετρα από την Καστοριά, το οποίο μαζεύει χιλιάδες κόσμο, πολλοί εκ των οποίων είναι κατασκηνωτές. Εκεί είναι το μεγάλο ραντεβού της Περιφέρειας, αλλά και πολλών εκδρομέων από τις μεγάλες πόλεις της χώρας. Φέτος, από 3 έως 7 Αυγούστου, το πρόγραμμα περιλαμβάνει Kadebostany, Villagers of Ioannina City, Σωκράτη Μάλαμα, Φίλιππο Πλιάτσικα, Locomondo, Γιάννη Αγγελάκα, Κωστή Μαραβέγια, Gadjo Dilo.

UP FESTIVAL

Όταν πρωτοπήγα στην Αμοργό το 1989, τα ξημερώματα που έφτασε το πλοίο μετά από πολύωρο ταξίδι, καθότι άγονη γραμμή τότε, μας υποδέχθηκαν στο λιμάνι δεκάδες φρικιά που έκαναν ελεύθερο κάμπινγκ στην παραλία φωνάζοντας «Welcome to Folegandros» και προκαλώντας σύγχυση καθώς οι περισσότεροι επιβάτες κοιμόντουσαν ακόμη. Τελικά, ήταν και είναι απίθανος προορισμός η Αμοργός και η παραλία της Αιγιάλης, εκεί που κάποτε συνέβαιναν αυτά. Τώρα στο νησί με το αξεπέραστο ίσως ηλιοβασίλεμα γίνεται ένα καινούργιο και ξεχωριστό φεστιβάλ που φέρνει στην Αιγιάλη, Το Νησί, όπως έλεγαν παλιά: Villagers Of Ioannina City, Κρίστη Στασινοπούλου, The Noise Figures, The Cave Children και after DJ Set ώς τις 8 το ξημέρωμα (14 Ιουλίου), Φοίβος Δεληβοριάς, Vodka Juniors, Σtella, Daphne And The Fuzz (15 Ιουλίου), Παύλος Παυλίδης & B-Movies, Larry Gus, The Boy, Gioumourtzina (16 Ιουλίου). Μετά τα live θα υπάρχει DJ Set έως τις 8 το πρωί και επίσης 12, 13, 17 Ιουλίου live, secret gigs, parties σε όλο το νησί.

MUSE, YARON HERMAN, Φ. ΔΕΛΗΒΟΡΙΑΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL