Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Το βραβείο του Τάγματος Τεχνών και Γραμμάτων στον Μπόνο

Μπορεί οι πάντες να του προσάπτουν ότι εξαργύρωσε ακτιβισμό και ιδέες προς χάριν της προσωπικής προβολής του, ωστόσο το... βασίλειο της Δανιμαρκίας τού προσφέρει απλόχερα επιπλέον βραβεύσεις. Ο λόγος...

Μπορεί οι πάντες να του προσάπτουν ότι εξαργύρωσε ακτιβισμό και ιδέες προς χάριν της προσωπικής προβολής του, ωστόσο το... βασίλειο της Δανιμαρκίας τού προσφέρει απλόχερα επιπλέον βραβεύσεις. Ο λόγος για τον γνωστό και μη εξαιρετέο Μπόνο, των U2, ο οποίος από χθες είναι κάτοχος και του γαλλικού βραβείου του Τάγματος των Τεχνών και των Γραμμάτων, το υψηλότερο γαλλικό βραβείο πολιτισμού. Η Γαλλίδα υπουργός, Ορελί Φιλιπετί, στην τελετή απονομής του παρέδωσε το βραβείο "όχι μόνο για λόγους φιλανθρωπίας αλλά και στο όνομα της δικαιοσύνης", λέγοντάς του ότι "πέρα από τα λόγια δέσμευσες τον εαυτό σου και αφιέρωσες την καριέρα σου στην καταπολέμηση μερικών από τα μεγαλύτερα προβλήματα της εποχής μας". "Έχω το μεγαλύτερο στόμα και την πιο δυνατή φωνή, αλλά η μουσική που δημιουργούμε προέρχεται από όλους μας", ανταπάντησε από την πλευρά του ο Μπόνο σχολιάζοντας τη βράβευσή του.

Το βραβείο έχουν στο παρελθόν παραλάβει εξίσου διάσημοι, όπως ο Ντέιβιντ Μπάουι, ο Σον Κόνερι, ο Ρότζερ Μουρ, ο Μπομπ Ντίλαν, ο Μπρους Γουίλις και η Σακίρα.

Δείτε όλα τα σχόλια