Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.2°C23.0°C
3 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.6°C17.8°C
3 BF 85%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.5°C
5 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
28 °C
26.6°C28.8°C
4 BF 33%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
18.4°C18.5°C
3 BF 83%
Οι αντιδράσεις του κοινού έκαμψαν τους διοργανωτές
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Οι αντιδράσεις του κοινού έκαμψαν τους διοργανωτές

Οι οξύτατες αντιδράσεις και οι καταγγελίες μεταξύ άλλων και στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή που προκάλεσε η αυθαίρετη απόφαση της Di Di music να μεταφέρει τη συναυλία του Ρότζερ Γουότερς από το ΟΑΚΑ στο Terra Vibe την 1η Αυγούστου αντί της 31ης Ιουλίου χωρίς τη δυνατότητα εξαργύρωσης των εισιτηρίων που είχε ήδη προμηθευτεί το κοινό, ανάγκασαν τη διοργανώτρια εταιρεία σε αναδίπλωση και την επαναφορά της συναυλίας στον χώρο και την ημερομηνία που αρχικώς είχαν επιλεγεί και δημοσιοποιηθεί.

Στη χθεσινή ανακοίνωσή της η εταιρεία σημειώνει χαρακτηριστικά: "Η αντίδραση και η δυσαρέσκεια που προκάλεσε, σε μέρος του κοινού, η αλλαγή ημερομηνίας διεξαγωγής της συναυλίας του Roger Waters 'The Wall', είχε σαν αποτέλεσμα τη διευθέτηση των θεμάτων παραγωγής και την επαναφορά του show στο OAKA την Τετάρτη 31 Ιουλίου. Τα εισιτήρια ισχύουν και η προπώληση συνεχίζεται".

Η αναδίπλωση δεν απαλάσσει την εταιρεία από ευθύνες. H συγκεκριμένη απόφασή της, για μεταφορά του χρόνου και του τόπου της συναυλίας του Γουότερς χωρίς δυνατότητα εξαργύρωσης αγορασμένων εισιτηρίων, με γνώμονα αποκλειστικά το ταμείο της, ήταν ενδεχομένως και νομικά ελέγξιμη. Κυρίως όμως ήταν απαράδεκτη απέναντι σ' εκείνους που είχαν επιλέξει να παρακολουθήσουν τη συναυλία και αρκετοί απ' αυτούς είχαν ήδη πληρώσει το αντίτιμό του εισιτηρίου.

Ωστόσο όλη αυτή η ιστορία έφερε και κάτι σπουδαίο στο προσκήνιο. Τη δύναμη των ίδιων των θεατών οι οποίοι με καταγγελίες και προσφυγές τους στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, με τη "φωτιά" που άναψαν στο Διαδίκτυο και τα σόσιαλ μίντια, ανάγκασαν την εταιρεία να πάρει πίσω την πρωτοφανή απόφασή της. Η Di Di music δρα μονοπωλιακά και ηγεμονικά στον χώρο των μεγάλων διοργανώσεων μουσικών γεγονότων. Ο κόσμος όμως δεν μασάει. Και σιγά σιγά ανακαλύπτει ότι μπορεί να υψώσει ασπίδες προστασίας και να ανασύρει δικλίδες ασφαλείας απέναντι στην ύβρι και την αλαζονεία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL