Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.2°C25.8°C
2 BF 33%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.4°C26.8°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.0°C24.8°C
2 BF 49%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.0°C
2 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
24.0°C24.9°C
2 BF 33%
Θυμάμαι τον Βαγγέλη...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Θυμάμαι τον Βαγγέλη...

Θυμάμαι τον Βαγγέλη από τον 902 Αριστερά στα FM, θυμάμαι πως μου έκανε εντύπωση από την αρχή ο εντελώς συναισθηματικός, ο ανθρώπινος τρόπος συμπεριφοράς του. Οι συνθήκες τότε δεν βοήθησαν να γνωριστούμε καλύτερα. Βρεθήκαμε το 2005, μερικούς μήνες πριν τη λειτουργία του 105,5, στο Κόκκινο και από τότε μέχρι σήμερα ήμασταν συνέχεια σε επαφή.

Επειδή τα πολλά λόγια σε τέτοιες περιπτώσεις δεν σημαίνουν απολύτως τίποτα, πολύ δε περισσότερο τα γνωστά στερεότυπα, θα ήθελα να πω πως με τον Βαγγέλη περάσαμε μαζί τις πιο δύσκολες στιγμές του σταθμού, όταν τα πράγματα ήταν στα όριά τους, αλλά είναι ο Βαγγέλης που μπήκε μπροστά, ειδικά τα τελευταία χρόνια, όταν ο 105,5 ήταν ακέφαλος - κράτησε τον σταθμό ανοιχτό και κουράστηκε πολύ γι' αυτό...

Κουράστηκε, ψυχικά και σωματικά, και παρ' όλα αυτά δεν σταμάτησε ποτέ να ανανεώνει το όραμά του για ένα ραδιόφωνο της Αριστεράς, πηγή ουσιαστικού κοινωνικού διαλόγου, ελεύθερης σκέψης και ποιοτικής καλλιτεχνικής δημιουργίας. Καθόλου τυχαίο πως όσο ήταν διευθυντής προγράμματος είχε συμβάλει κατά 80% στη διάρθρωση των εκπομπών του σταθμού. Καθημερινά, όταν τηλεφωνούσαμε ο ένας τον άλλον, αρχικά με ρωτούσε πώς αισθάνομαι και αν αυτό στην αρχή με ξένιζε. Γρήγορα κατάλαβα πως πρώτα για τον άνθρωπο στο πρόσωπό μου ενδιαφερόταν και μετά για όλα τα άλλα. Δεν ξέρω, σαν ψέμα μού φαίνεται, και όμως είναι αλήθεια. Όπως είναι αλήθεια ότι η μεγάλη προσφορά του στην υπόθεση του ραδιοφώνου της Αριστεράς, και όχι μόνο, δεν εκτιμήθηκε από ανθρώπους του χώρου, τους οποίους τώρα θα τους ακούσετε να αποτίουν δακρύβρεχτους φόρους τιμής και να συναγωνίζονται μεταξύ τους σε επαινετικά σχόλια.

Αντώνης Φράγκος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL