Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C23.6°C
2 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.4°C22.5°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C19.9°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
24 °C
21.0°C24.8°C
4 BF 46%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.9°C23.5°C
3 BF 40%
Σαν πας στη Μαλακάσα part 2
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σαν πας στη Μαλακάσα part 2

Στο συλλογικό υποσυνείδητο, το Rockwave γινόταν, γίνεται και θα γίνεται πάντα στη Μαλακάσα. Μπορεί να ξεκίνησε ως Rock Of Gods στα ντόκια του Πειραιά και να πάλεψε για λίγα χρόνια να μείνει πιστό στα δυο συνθετικά του, ροκ και κύμα, αλλά τελικά βρέθηκε στην εσώτερη Αττική παίζοντας συχνά έθνικ και ντανς. Η μόνη σχέση που έχει το Rockwave τώρα με κύματα, είναι τα μπουκάλια νερού από τις καντίνες και, άντε, για να το ανοίξουμε, τα ραδιοκύματα του εκάστοτε σταθμού πού υποστηρίζει τη διοργάνωση.

Στο πλαίσιο όμως του Rockwave έχουμε δει και R.E.M και Depeche Mode και άλλους, άσχετα αν οι ημερομηνίες δεν κόλλαγαν με την καθιερωμένη τριημερίδα. Στις δέκα του μήνα, σε λίγα βράδια, το Terra Vibe θα υποδεχθεί ξανά τους Depeche Mode σε μια συναυλία πραγματικά ιστορική. 10/5/2013 τώρα,12/4/2009 τότε. Αν υπάρχει ρεκόρ Γκίνες για μεγαλύτερο ομαδικό στήσιμο, τότε το έχουμε εμείς και οι Depeche Mode από εκείνη τη βραδιά. Η αλήθεια είναι ότι για όποιον ήξερε από συναυλίες, με το που κατέβηκαν από τη θηριώδη σκηνή οι Puressence, κάτι δεν πήγαινε καλά. Δεν υπήρχε η συνηθισμένη πρεμούρα στη σκηνή, το πήγαινε-έλα τεχνικών και ηχοληπτών, τα αναμενόμενα τσεκ. Ούτε στα φώτα ούτε στον ήχο. Η τελευταία μου ανάμνηση από εκεί ήταν η τηλεφωνική μου ανταπόκριση προς τον Red, με λίγα λόγια κι ένα τραγούδι, το τότε single των DM, το "Wrong". Δεν νομίζω όμως ότι οτιδήποτε θα μας χαλάσει τη μαγιονέζα σε λίγες σχετικά ώρες. Το θέμα μου εδώ δεν είναι οι Depeche, αλλά η Μαλακάσα. Την κράζουν περισσότεροι από όσοι την εκθειάζουν. Την λένε χωράφι και πολλοί σνομπάρουν την ιδέα να κάνουν το φοβερό και τρομερό ταξίδι. Κι όμως, μετά την περιπέτεια του…Shockwave και το κενό που ακολούθησε, κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει τους διοργανωτές για απραξία. Το Terra Vibe μεγάλωσε, έγινε διπλό, έγινε κατασκήνωση και θεματικό πάρκο, άρχισε να μοιάζει πολύ με τους ξένους συναυλιακούς χώρους. Η προσπάθεια είναι ορατή κάθε χρόνο, είναι ορατή και φέτος. Αν θα ικανοποιηθούμε από τις μπάντες, από τις τιμές των εισιτηρίων και αν τις ημέρες εκείνες θα έχει καύσωνα ή αν θα βρέχει (κατακαημένε Nick Cave στο ΟΑΚΑ…), είναι και θέμα δικό μας. Ποτέ, από όσο θυμάμαι, κανείς δεν σύρθηκε σιδηροδέσμιος στο Terra Vibe για να παρακολουθήσει με το ζόρι έστω και μισή ώρα συναυλίας…

Γιατί οι Depeche Mode στοT.V. Μπορεί να είναι από τώρα η συναυλία της χρονιάς

Ακούτε κάποιοι από σας ροκ, έτσι; Έντεχνο, φυσικά. Και ηλεκτρονική μουσική. Ίσως να ακούτε και γκόθικ ή ποστ πανκ. Τότε η 10η Μάη στο Τerra Vibe έχει κάτι για σας. Οι Depeche Mode είναι σαν την Μπαρτσελόνα: Μore than a band. Περισσότερο από ένα συγκρότημα. Περιέχουν σε μελωδίες, ρυθμούς και στίχους τα '80s, '90s, '00s και '10s. Σαράντα χρόνια φουρναραίοι. Γέννησαν την ελέκτρο, την ελεκτροπόπ, την ebm, την tbm και επηρέασαν απίστευτα το industrial. Ως στενή παρέα μουσικών με τα…θέματά τους (ηρωίνες, παράνοιες και επιληψίες ανάμεσα στα άλλα) ξεπέρασαν το τρίπτυχο sex, drugs & rock 'n' roll μεταφέροντάς το στα κλαμπ, κάνοντάς το πιο ερωτικό, όμορφο και αιχμηρό. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι οι DM επιβίωσαν. Και τα κοριτσάκια ακόμη ουρλιάζουν, τα αγοράκια ακόμη τους μιμούνται. Και τα πρώτα και τα δεύτερα είναι τα ενήλικα πλεον τέκνα όσων τους απόλαυσαν το 1985 στο Rock In Athens. Το ότι οι συναυλίες τους είναι καλλιτεχνικά και τεχνικά επιτεύγματα είναι απλά το κερασάκι. Η τούρτα είναι τα τραγούδια, οι ερμηνείες και η επικοινωνία με το κοινό. Αν δεν θέλετε να χάσετε, μη το χάσετε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL