Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Πέθανε η Τζένη Βάνου (1939 - 2014)

Έφυγε σήμερα το πρωί, σε ηλικία 75 ετών, η σπουδαία ερμηνεύτρια του λαϊκού και ελαφρού τραγουδιού Τζένη Βάνου. Άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο Μεταξά μετά από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο.

 

Έφυγε σήμερα το πρωί, σε ηλικία 75 ετών, η σπουδαία ερμηνεύτρια του λαϊκού και ελαφρού τραγουδιού Τζένη Βάνου. Άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο Μεταξά μετά από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο. 

Η Τζένη Βάνου γεννήθηκε στις 10 Φεβρουαρίου 1939 στην Αθήνα. Το πραγματικό της όνομα ήταν Ευγενία Βραχνού.

Ξεκίνησε την καριέρα της το 1959 με την ορχήστρα ελαφράς μουσικής του ραδιοφωνικού σταθμού της ΕΡΤ. Η γνωριμία της με τον Μίμη Πλέσσα ήταν καθοριστική για την καριέρα της.

Υπήρξε η μούσα του ενώ παράλληλα συνεργάστηκε με πολλούς συνθέτες, ανάμεσά τους ο Μίκης Θεοδωράκης, Γιώργος Μουζάκης, Κώστας Γιαννίδης, Τάκης Μουσαφίρης.

Είχε βραβευτεί για την ερμηνεία της στην Ισπανία, Πολωνία και την πρώην Σοβιετική Ένωση. Τα τελευταία χρόνια της ζωής της, απείχε από τη δισκογραφία.

 

Δισκογραφία

  • 1970-Χίλιες βραδιές
  • 1972-Σ΄αγαπώ
  • 1973-Αγόρι μου
  • 1974-Αν η αγάπη
  • 1975-Αγάπησα αμάρτησα
  • 1975-Έρωτα μου ανεπανάληπτε
  • 1976-Έλα
  • 1977-Τζένη Βάνου
  • 1977-Να μ' αγαπάς
  • 1978-Το αμαξάκι
  • 1978-Έχασα εσένα
  • 1979-Άκουσε με
  • 1981-Τις ώρες που σε θέλω
  • 1982-Αν μ' αγαπούσες
  • 1982-Μπορώ
  • 1983-Αγάπη σημαίνει θυσία
  • 1984-Τα πρώτα μου τραγούδια (1959-1964)
  • 1985-Τα καλύτερα μου χρόνια
  • 1987-Και μου 'δωσες αγάπη
  • 1989-Μόνη
  • 1989-Οι Μεγαλύτερες Επιτυχίες
  • 1991-Για σένα
  • 1992-Μη χάνεσαι
  • 1992-Σχεδόν απόγευμα
  • 1993-Παιδί μου
  • 1993-Σαλονικιώτικο φεγγάρι
  • 1995-Μεγάλα πορτραίτα ΕΜΙ
  • 1996-Όσα ζήλεψα
  • 1997-Τα Καλύτερα μου τραγούδια
  • 1997-Τραγούδια από τις 45 στροφές
  • 1997-Τα Ερωτικά του 60
  • 1998-Αγία αχαριστία
  • 2000-Πορτραίτα Τραγουδιστών
  • 2002-Η δική μου η φωνή
  • 2002-Αγόρι μου - Αν η αγάπη
  • 2005-Τραγουδά Μίμη Πλέσσα
  • 2006-Σε τραγούδια από τον κινηματογράφο
  • 2007-Η Φωνή 1959 - 1982 4 Cd

 

Κ. Μπρ.

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια