Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
11.2°C18.1°C
2 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
10.6°C16.9°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C16.4°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
9 °C
8.9°C14.6°C
0 BF 81%
ΠΕΝΤΕ GRAMMY ΓΙΑ ΤΟΥΣ DAFT PUNK / Γάλλοι οι νικητές των φετινών "μουσικών Όσκαρ"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΠΕΝΤΕ GRAMMY ΓΙΑ ΤΟΥΣ DAFT PUNK / Γάλλοι οι νικητές των φετινών "μουσικών Όσκαρ"

Ένα γαλλικό συγκρότημα, οι Daft Punk, ήταν οι μεγάλοι νικητές των φετινών "μουσικών Όσκαρ", των 56ων Βραβείων Grammy, που απονεμήθηκαν χθες τα ξημερώματα στο Λος Άντζελες, σε μία λαμπρή τελετή που διήρκεσε 3,5 ώρες, στην οποία εμφανίστηκαν μαζί τα δύο εναπομείναντα "σκαθάρια", ο Πολ Μακάρτνεϊ και ο Ρίνγκο Σταρ, σε μία από τις σπάνιες κοινές εμφανίσεις τους.

Οι Γάλλοι Daft Punk τιμήθηκαν με πέντε βραβεία για το άλμπουμ τους Random Access Memories, κερδίζοντας τα βραβεία καλύτερου άλμπουμ της χρονιάς, καλύτερου τραγουδιού (για το "Get Lucky"), καλύτερης εμφάνισης ποπ συγκροτήματος, καλύτερου άλμπουμ dance/electronica μουσικής και καλύτερης επεξεργασίας ήχου.

Το ραπ ντουέτο Macklemore & Ryan Lewis κέρδισε τέσσερα Grammy: καλύτερου νέου καλλιτέχνη, καλύτερης ερμηνείας ραπ, καλύτερου τραγουδιού ραπ ("Thrift Shop") και καλύτερου άλμπουμ ραπ (The Heist).

Οι Led Zeppelin παρέλαβαν το βραβείο για το καλύτερο ροκ άλμπουμ της χρονιάς, για το Celebration Day, ενώ οι Imagine Dragons για το Radioactive πήραν το Grammy καλύτερης ροκ εμφάνισης και οι Vampire Weekend για το Modern Vampires Of The City καλύτερου εναλλακτικό άλμπουμ, ενώ για τα καλύτερα φωνητικά σε ποπ άλμπουμ βραβεύτηκε ο Bruno Mars για το Unorthodox Jukebox.

Τέλος, βραβείο για το καλύτερο R&B άλμπουμ πήρε η Αλίσια Κις για το Girl on Fire και κάντρι μουσικής ο Κέισι Μάσγκρεϊβ για το Same Trailer Different Park. Η 17χρονη Νεοζηλανδή Λορντ βραβεύτηκε με δύο Grammy: καλύτερου ποπ τραγουδιού της χρονιάς και καλύτερης ποπ σόλο εμφάνισης για το "Royals".

Τα βραβεία Grammy αποτελούν το σημαντικότερο γεγονός στην παγκόσμια μουσική βιομηχανία και αφορούν 82 κατηγορίες. Αρχικά ονομάζονταν Βραβεία Γραμμοφώνου (Gramophone Awards) και θεσμοθετήθηκαν από τη Δισκογραφική Ακαδημία, μία ένωση των Αμερικανών επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στον χώρο της δισκογραφίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL