Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.2°C22.0°C
1 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.7°C21.2°C
2 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C19.4°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.5°C
1 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.9°C18.4°C
2 BF 63%
ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΟΙ "ΟΠΕΡΕΣ ΤΩΝ ΖΗΤΙΑΝΩΝ" / Ταξιδεύοντας με την AirRossini
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΟΙ "ΟΠΕΡΕΣ ΤΩΝ ΖΗΤΙΑΝΩΝ" / Ταξιδεύοντας με την AirRossini

Στο Βερολίνο βρίσκονται οι "Όπερες των ζητιάνων" λίγες μέρες μετά την επιτυχημένη αναβίωση της οπερέτας του Θεόφραστου Σακελλαρίδη Η κόρη της καταιγίδος στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, προκειμένου να παρουσιάσουν από αύριο στην "εναλλακτική" Neukoellner Oper την «ολιγαρχική όπερα» AirRossini των Χαράλαμπου Γωγιού (μουσική προσαρμογή), Δημήτρη Δημόπουλου (κείμενο) και Αλέξανδρου Ευκλείδη (σκηνοθεσία), βασισμένη στο έργο του Τζοακίνο Ροσίνι Το ταξίδι στη Ρεμς ή Το πανδοχείο του Χρυσού Κρίνου.

Πρόκειται για μια παραγωγή που παρουσιάστηκε με επιτυχία το προηγούμενο καλοκαίρι στη γερμανική πρωτεύουσα, ενώ αποτέλεσε την ελληνογερμανική συμμετοχή στο φεστιβάλ ευρωπαϊκού μουσικού θεάτρου «Move Op!» τον Αύγουστο.

Η όπερα AirRossini τοποθετείται στο άμεσο μέλλον και εμπνέεται από το κίνημα Occupy και το σύνθημα του 99%. Αποτελείται από μια σειρά ειρωνικών επεισοδίων για τις ταλαιπωρίες της οικονομικής ελίτ του 1% (μεταξύ των εκπροσώπων της και μια Ελληνίδα κληρονόμος εφοπλιστών) η οποία βρίσκεται παγιδευμένη στο υπό κατασκευή γερμανικό αεροδρόμιο "Βίλλυ Μπραντ".

Όπως και στην προηγούμενη συνεργασία των «Ζητιάνων» με το βερολινέζικο λυρικό θέατρο, την βραβευμένη όπερα Yasou Aida!, μέσα από την κωμική όπερα ασκείται κατά μέτωπο κριτική για τα κοινωνικοοικονομικά προβλήματα της εποχής. Οξύτατα κριτικό, το AirRossini θέτει στο στόχαστρό του φλέγοντα θέματα, όπως την κρίση του ευρώ, την παντοδυναμία των αγορών, την κουλτούρα της διασημότητας, τον καταναλωτισμό κ.ά.

Στο AirRossini, που θα παρουσιαστεί για 17 παραστάσεις μέχρι τις 23 Φεβρουαρίου στο Βερολίνο, το μέρος της Ελληνίδας κληρονόμου κρατά η μονωδός Ιωάννα Φόρτη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL