Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
15.9°C18.5°C
4 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.3°C21.0°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.9°C
3 BF 52%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.8°C19.8°C
6 BF 51%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
2 BF 45%
Ξαρχάκος - Βιτάλης, υπό την σκέπη Τσιτσάνη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ξαρχάκος - Βιτάλης, υπό την σκέπη Τσιτσάνη

Τον Βασίλη Τσιτσάνη υποδείκνυε ο Γιάννης Τσαρούχης ως "μόνη απόδειξη ότι έχουμε πολιτισμό". Σήμερα, τριάντα χρόνια μετά τον θάνατο του κορυφαίου συνθέτη, ένας άλλος σημαντικός ομότεχνός του ο Σταύρος Ξαρχάκος, επιλέγει από το περιβόλι της τραγουδοποιΐας του Τσιτσάνη, προκειμένου να συνθέσει την επί σκηνής συνάντησή του με την Ελένη Βιτάλη. Συνθέτης και ερμηνεύτρια συναντώνται στη σκηνή της "Ιεράς Οδού" από το Σάββατο 25 του μηνός και κάθε Παρασκευή και Σάββατο (10.30μ.μ.), για τη μουσική παράσταση "Νυν και αεί... Τσιτσάνης".

Ο Σταύρος Ξαρχάκος, ενορχήστρωσε εκ νέου τραγούδια του Τσιτσάνη και πρόσθεσε μια ενότητα από το δικό του κλασικό και διαχρονικό «Ρεμπέτικο», έναν κύκλο τραγουδιών που υπήρξε η συμπαγής συνέχεια του λαϊκού μας τραγουδιού. Ο συνθέτης άλλωστε επανέρχεται συχνά στο έργο του Τσιτσάνη, από την εποχή της Κρατικής Ορχήστρας Ελληνικής Μουσικής και τους "Τσιτσάνη Διαλόγους" που έχουν αποτυπωθεί και δισκογραφικά.

Στο λαϊκό πάλκο της "Ιεράς Οδού" εκτός από την Ελένη Βιτάλη συμπράττει η Ηρώ Σαΐα. Θα ερμηνεύουν τραγούδια του Τσιτσάνη από όλες του τις εποχές, από το πρώιμο ρεμπέτικο μέχρι τα λαϊκά του '70 που εκείνος έγραψε.

Τη δεκαμελή ορχήστρα απαρτίζουν οι σολίστες μουσικοί: Νεοκλής Νεοφυτίδης (πιάνο), Βασίλης Δρογκάρης (ακορντεόν), Σωτήρης Μαργώνης (βιολί), Μανώλης Πάππος (μπουζούκι), Ηρακλής Ζάκκας (μπουζούκι), Αρίστος Βαμβακούσης (μπουζούκι), Διαμαντής Σιδερίδης (μπουζούκι, μπαγλαμά, τζουρά, τσουμπούς), Νίκος Σαμπαζιώτης (κιθάρα), Δημήτρης Σιάμπος (κιθάρα), Χάρης Μέρμηγκας (κοντραμπάσο).

Τα εικαστικά είναι του Ντίνου Πετράτου και οι φωτισμοί του Λευτέρη Παυλόπουλου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL