Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.6°C21.2°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.5°C22.0°C
2 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.5°C
3 BF 59%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.8°C20.2°C
5 BF 44%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
20.1°C20.1°C
2 BF 47%
Σχετικά με το Μέγαρο Μουσικής
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σχετικά με το Μέγαρο Μουσικής

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, επιβεβαιώνοντας το χθεσινό μας δημοσίευμα για τις προσλήψεις και την κατάσταση ως έχει αυτή τη στιγμή, με επιστολή του διευκρινίζει τα εξής:

"Σχετικά με τo δημοσίευμα της εφημερίδας σας της 11ης Δεκεμβρίου 2013, με τίτλο 'τι συμβαίνει στο Μέγαρο Μουσικής;' επισημαίνονται τα ακόλουθα:

Το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής, προκειμένου να καλύψει την κενωθείσα θέση του γενικού διευθυντή, έχει ήδη με την από 11.11.2013 απόφασή του προκηρύξει ανοικτή διαδικασία εξεύρεσης νέου γενικού διευθυντή βάσει συγκεκριμένων προσόντων.

Για το διάστημα αυτό, μέχρι δηλαδή την επιλογή του/της νέου γενικού διευθυντή και για να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του Μεγάρου, ζητήθηκε από τον κ. Γιώργο Δημαρά (ειδικό νομικό σύμβουλο από το 2006) να ασκεί εποπτεία επί των θεμάτων γενικής διεύθυνσης του Οργανισμού. Συνεπώς δεν υπάρχει πρόσληψη.

Η θητεία του διοικητικού συμβουλίου, σύμφωνα με τον ιδρυτικό νόμο, παρατείνεται μέχρι 31.12.2014.

Όσο για τα άτομα στα οποία αναφέρεστε, αυτά απασχολούνται στο Μέγαρο εδώ και χρόνια. Η μεν πρώτη απασχολείται εδώ και τρία χρόνια, είναι δε εξωτερική συνεργάτης και αμείβεται με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών. Η δεύτερη, μετά από απασχόληση δύο ετών ως εθελόντρια, προσλήφθηκε δοκιμαστικά για ένα έτος και, λόγω των ειδικών προσόντων της, απασχολείται αποκλειστικά στο κατάστημα του Μεγάρου m-shop, το οποίο αναπτύσσεται και έπρεπε να στελεχωθεί.

Πάγια πολιτική του Μεγάρου είναι η ανάδειξη του πολιτισμού ως δημόσιο αγαθό, η διασφάλιση της πολιτιστικής φυσιογνωμίας του, ένα Μέγαρο ανοιχτό στην κοινωνία και κυρίως στους νέους, η αποτελεσματική και διαφανής λειτουργία του και η διασφάλιση του μέλλοντος των εργαζομένων του".

Σε ό,τι αφορά την επιστολή, στο σημείο που αναφέρεται στην προκήρυξη από τις 11 Νοεμβρίου "ανοιχτής διαδικασίας εξεύρεσης νέου γενικού διευθυντή βάση συγκεκριμένων προσόντων", ο εκτελών χρέη γενικού διευθυντή, Γιώργος Δημαράς, στο περιθώριο της χθεσινής παρουσίασης των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του ΜΜΑ, δεν διέψευσε το δημοσίευμα και σε ερώτησή μας σχετικά με το πού έχει δημοσιευτεί η προκήρυξη, διευκρίνισε ότι δεν έχει δημοσιευτεί διότι έχει ανατεθεί σε ιδιωτική εταιρεία! Προφανώς, αυτή η διαδικασία δεν είναι άνοιγμα στην κοινωνία. Για το θέμα της δικής του πρόσληψης ως εκτελών χρέη γενικού διευθυντή απέφυγε να διευκρινίσει αν έχει γίνει νέα πρόσληψή του και τον τρόπο με τον οποίο πληρώνεται. Στο ζήτημα ότι το 2006, που προσελήφθη ως νομικός σύμβουλος ειδικά για τα κατασκευαστικά ζητήματα του νέου κτηρίου, να σημειώσουμε ότι πρόεδρος του Δ.Σ. του ΟΜΜΑ και του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής, ήταν ο αείμνηστος Χρήστος Λαμπράκης, ενώ κατά την τοποθέτησή του ως εκτελών χρέη γενικού διευθυντή πρόεδρος των παραπάνω ήταν ο πατέρας του.

Π. Κρ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL