Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.5°C20.8°C
4 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
19 °C
15.9°C20.0°C
3 BF 46%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
16.6°C19.3°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.4°C
3 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.9°C17.4°C
5 BF 72%
Τα χρήματα από τις πωλήσεις θα διατίθενται στο COVID-19 Relief Fund / Διπλό άλμπουμ 10 δολαρίων κατά της πανδημίας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τα χρήματα από τις πωλήσεις θα διατίθενται στο COVID-19 Relief Fund / Διπλό άλμπουμ 10 δολαρίων κατά της πανδημίας

Η διεθνής μουσική κοινότητα δεν συνεισφέρει στον αγώνα εναντίον της εξάπλωσης της επιδημίας του κορωνοϊού και της αντιμετώπισης των αναγκών όσων προσβάλλονται από αυτόν μόνο με streaming συναυλίες αλλά και με άλλους τρόπους, όπως με την κυκλοφορία ηχογραφημάτων. Συγκεκριμένα, δισκογραφία μπορεί ουσιαστικά να μην υφίσταται πλέον, όχι τουλάχιστον με τη μορφή του φυσικού προϊόντος που την γνωρίζαμε, αλλά, τουλάχιστον στην Αμερική, η Recording Academy, ο φορέας δηλαδή που αποτελείται όχι μόνον από τις εναπομείνασες δισκογραφικές εταιρείες αλλά και από όλες τις άλλες δομές όσων εμπλέκονται στην ηχογράφηση μουσικής, παραμένει ενεργή και ισχυρή, έχοντας πια προσαρμοστεί απόλυτα στην ψηφιακή εποχή.

Πριν από αρκετά χρόνια, η Recording Academy ίδρυσε το MusiCares, ένα είδος ταμείου αλληλοβοηθείας όσων μετέχουν σε αυτήν, για την κάλυψη -σε περίπτωση, φυσικά, που δεν είναι σε θέση να τις αναλάβουν οι ίδιοι/ες- ιατρικών αναγκών, πρόληψης, θεραπείας, νοσηλείας και φαρμάκων. Είναι διαμέσου του MusiCares που ήδη άρχισε να λειτουργεί το COVID-19 Relief Fund, μια πρωτοβουλία που έχει ακριβώς σκοπό να ενισχύσει οικονομικά όσα μέλη της Recording Academy -και τις οικογένειές τους- πληγούν από τον κορωνοϊό και δεν μπορούν να ανταποκριθούν στο κόστος της θεραπείας τους. Ήδη μάλιστα κυκλοφόρησε το πρώτο ηχογράφημα του οποίου όλα τα έσοδα θα διατεθούν στο COVID-19 Relief Fund, ένα live album του Father John Misty.

Ο τριανταεννιάχρονος Joshua Michael Tillman, όπως είναι το αληθινό του όνομα, είναι μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα περίπτωση μουσικού. Παιδί ενός μηχανολόγου ηλεκτρονικών υπολογιστών και της κόρης ενός ζεύγους ιεραποστόλων στην Αιθιοπία (!) που γνωρίστηκαν σε μια χριστιανική νεανική οργάνωση, μεγάλωσε σε ένα προφανώς πολύ θρήσκο περιβάλλον. Όταν μάλιστα ήταν μικρός σκεφτόταν να γίνει ιερέας, αλλά κυρίως «για τη θεατρικότητα του πράγματος», όπως λέει. Δεν το έκανε μεν αλλά αργότερα υιοθέτησε την περσόνα του Father John Misty που παραπέμπει σε αυτό. Εκτελεστής πολλών οργάνων, συνθέτης, στιχουργός, ερμηνευτής αλλά και παραγωγός, παράλληλα με το προσωπικό έργο του έχει διατελέσει μέλος πολλών συγκροτημάτων αλλά και έχει συνεργαστεί με γνωστά ονόματα όπως οι Lady Gaga και Beyoncé.

Στις 8 του περυσινού Αυγούστου πραγματοποίησε μια συναυλία στο Αμβούργο με ένα απάνθισμα τραγουδιών από την προσωπική δισκογραφία και με τη συνοδεία όχι μόνο της μπάντας του αλλά και της ορχήστρας Neue Philharmonie της Φρανκφούρτης. Πριν λίγο καιρό κυκλοφόρησε ψηφιακά την ηχογράφηση εκείνης της βραδιάς με τον τίτλο «Off-Key In Hamburg». Είκοσι τραγούδια, ουσιαστικά ένα διπλό album δηλαδή, έναντι 10 δολαρίων -περίπου 9 ευρώ-, με όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις να διατίθενται στο COVID-19 Relief Fund. Μπορείτε να το ακούσετε και, αν σας αρέσει, να το αποκτήσετε στο https://fatherjohnmisty.bandcamp.com/album/off-key-in-hamburg-2.

ΘΑΝΟΣ ΜΑΝΤΖΑΝΑΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL