Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
10.3°C16.2°C
2 BF 64%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
8.1°C13.2°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
10.0°C13.8°C
1 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.3°C14.8°C
2 BF 84%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
9 °C
8.9°C11.2°C
0 BF 87%
Μόνος με το τσέλο του...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μόνος με το τσέλο του...

"Οι 6 Σουίτες για τσέλο του Μπαχ είναι σταθεροί μουσικοί συνοδοιπόροι μου. Εδώ και εξήντα χρόνια μου δίνουν έμπνευση, ανακούφιση και χαρά σε περιόδους άγχους, γιορτής ή απώλειας. Πόση δύναμη έχει αυτή η μουσική που ακόμα και σήμερα, 300 χρόνια μετά τη σύνθεσή της, εξακολουθεί να προσφέρει παρηγοριά σε δύσκολους καιρούς;» λέει ο περίφημος τσελίστας Γιο Γιο Μα για τις Σουίτες του Μπαχ που θα ερμηνεύσει την Κυριακή στις 9 μ.μ. στην πολυαναμενόμενη συναυλία του στο Ηρώδειο. Ο κορυφαίος τσελίστας με το εκλεπτυσμένο παίξιμο και τη στόφα του σταρ θα παίξει χωρίς συνοδεία, μόνος στη σκηνή.

Το Bach Project, όπως ονομάζει αυτή τη σειρά των εμφανίσεών του σε 36 πόλεις του κόσμου ερμηνεύοντας τις έξι σουίτες του Μπαχ για σόλο τσέλο, σταθμεύει σε εμβληματικές σκηνές, όπως τον Ναό του Αγίου Νικολάου στη Λειψία, τον Καθεδρικό Ναό της Ουάσιγκτον, το Red Rocks Amphitheater στο Κολοράντο αλλά και αυτή του Ηρωδείου, που εκπροσωπούν την πολιτιστική κληρονομιά, τη δημιουργικότητα των σύγχρονων ανθρώπων και τις δυσκολίες που αναδύονται στην προσπάθεια για παγκόσμια ειρήνη.

Οι συναυλίες του Bach Project, που ξεκίνησε πέρσι, συνδυάζονται πάντα με μία Ημέρα Δράσεων με τον Γιο-Γιο Μα, όπου μέσω συζητήσεων, καλλιτεχνικών συναντήσεων και άλλων δρώμενων κοινωνικού χαρακτήρα οι συμμετέχοντες εξερευνούν τον μοναδικό τρόπο με τον οποίο η τέχνη όχι μόνο ενώνει τους ανθρώπους, αλλά αναδεικνύει και τις ιδιαίτερες αρετές τους. Έτσι αύριο ο Γιο-Γιο Μα θα συμμετάσχει στο Pop Up Event που θα γίνει στην πλατεία της Κυψέλης (Κανάρη), στις 8 μ.μ., μαζί με καλλιτέχνες από τη γειτονιά. Η δράση είναι ανοιχτή σε όλους και δωρεάν.

Διάσημος από τα 7 του χρόνια, όταν με τη βοηθεια του Λέοναρντ Μπερνστάιν εμφανίστηκε στην τηλεόραση έχοντας προηγηθεί η εμφάνισή του ως παιδί - θαύμα στον Λευκό Οίκο, μπροστά στον Πρόεδρο Κένεντι και τον πρώην Πρόεδρο Αϊζενχάουερ, ο Γιο Γιο Μα έχει κάνει μια μυθική καριέρα, στην οποία καταγράφει συνεργασίες με πολλούς καλλιτέχνες, από τον Κάρλος Σαντάνα και τον Μπόμπι Μακ Φέριν μέχρι το μουσικό σύνολο Silkroad. Παράλληλα ερευνά τα όρια διαφορετικών μουσικών ειδών και παραδόσεων και τους τρόπους με τους οποίους συνδέονται οι άνθρωποι μέσω του πολιτισμού. Έχει στο ενεργητικό του 18 Γκράμι και πολλές ακόμα διακρίσεις.

Επειδή για τη συναυλία της Κυριακής έχουν απομείνει ελάχιστα εισιτήρια στο Άνω Διάζωμα, το Φεστιβάλ Αθηνών προτείνει στους θεατές να έχουν προμηθευτεί τα εισιτήριά τους πριν από τη συναυλία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL