Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ζακ Κωστόπουλος: Ταινία - μαρτυρία σε πρώτη προβολή

Μια ταινία για τον Ζακ Κωστόπουλο και την εμπειρία του όταν πληροφορήθηκε πως είναι φορέας του ιού HIV θα προβληθεί αυτή την Κυριακή σε πανελλήνια πρεμιέρα στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος, με ελεύθερη είσοδο, στο πλαίσιο μίνι αφιερώματος στην υγεία, το οποίο εντάσσεται στο Bigbang International Short Film Festival.

Η ταινία, διάρκειας τριάντα λεπτών, με τίτλο "Ζακ Κωστόπουλος - μια θετική ιστορία", γυρίστηκε από τον Κυριάκο Χατζημιχαηλίδη και τον Δημήτρη Παπαθανάση. Μαζί θα προβληθεί και μία ακόμη μικρού μήκους ταινία για την υγεία, με τίτλο «Ορφανά φάρμακα» (σκηνοθεσία: The storytelling gene, παραγωγή: PRAKSIS).

Η συνέντευξη του Ζακ Κωστόπουλου στον Κυριάκο Χατζημιχαηλίδη είχε δοθεί στο πλαίσιο της δημιουργίας της παλιότερης, μεγάλου μήκους, σπονδυλωτής ταινίας του τελευταίου, με τίτλο «Θετικές ιστορίες» και θέμα τον ιό του HIV. Τότε είχε αξιοποιηθεί ένα πολύ μικρό απόσπασμα της μαρτυρίας του Ζακ. Τώρα, η νέα ταινία περιλαμβάνει ολόκληρη τη μαρτυρία του. Ήρεμος, με λόγο συγκροτημένο, ο Ζακ, που χάθηκε τόσο βίαια και άδικα πριν μερικούς μήνες, μιλά χαλαρά, καθισμένος οκλαδόν, με μια κούπα καφέ στο χέρι. Διηγείται την προσωπική του ιστορία, τα χρόνια της νεότητάς του στην επαρχία, τη μετακόμισή του στην Αθήνα, το πώς κόλλησε τον ιό από μια σχέση λίγων μηνών, το πώς πληροφορήθηκε στον στρατό, πολύ καιρό μετά τη διάλυση της σχέσης αυτής, πως είναι οροθετικός, χωρίς καμία ψυχολογική υποστήριξη, και με τον υπεύθυνο να φορά μάσκα κατά τη διάρκεια της αιμοληψίας...

Μιλά και για τους γονείς του, που τον αγκάλιασαν με αγάπη όταν πληροφορήθηκαν το πρόβλημα της υγείας του. Για τα τελευταία ιατρικά δεδομένα σχετικά με την ασθένεια, που μπορεί πλέον να τεθεί υπό έλεγχο, και την επιθυμία του να συμβάλει ώστε το AIDS να μην είναι μια κοινωνική αρρώστια - ταμπού που σε στιγματίζει. Ο Ζακ Κωστόπουλος είχε γεννηθεί στις ΗΠΑ το 1985 από Έλληνες μετανάστες, ήρθε στην Ελλάδα σε ηλικία επτά ετών, έφυγε ξανά στο εξωτερικό και επέστρεψε... Εργάστηκε στο Athens Check Point (κέντρο πρόληψης για τον ιό HIV), πρόσφερε εθελοντικά στη Θετική Φωνή (Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος), ενώ αρθρογραφούσε στο Διαδίκτυο για θέματα που αφορούσαν τα ανθρώπινα δικαιώματα, τη σεξουαλικότητα και τον ιό HIV.

 

INFO

Η ταινία για τον Ζακ Κωστόπουλο προβάλλεται στην Ταινιοθήκη (Ιερά Οδός και Μεγάλου Αλεξάνδρου) την Κυριακή στις 8 μ.μ. Το Bigbang International Short Film Festival διοργανώνεται από την εταιρεία tshOrt που υποστηρίζει τη μικρού μήκους ταινία και τους νέους κινηματογραφιστές. Δίνει ιδιαίτερη έμφαση σε ταινίες που ξεφεύγουν από τα καθιερωμένα. Στον χώρο της διοργάνωσης υπάρχει πρόσβαση για ΑμεΑ.

 

ΜΟΤΟ

Θα προβληθεί αυτή την Κυριακή σε πανελλήνια πρεμιέρα στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος, με ελεύθερη είσοδο, στο πλαίσιο μίνι αφιερώματος στην υγεία, το οποίο εντάσσεται στο Bigbang International Short Film Festival

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Οι ρωγμές στο τείχος

Οι περιοδείες του Τσίπρα και των άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και οι συναντήσεις τους με τον κόσμο του εμπορίου, της εστίασης και της μικρής επιχειρηματικότητας δημιουργούν ένα σοβαρό ρήγμα στο επικοινωνιακό τείχος που έχει σηκώσει η κυβέρνηση γύρω από την πολιτική της.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις