Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
22.0°C24.8°C
3 BF 39%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.0°C24.2°C
2 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C20.5°C
4 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.3°C19.8°C
5 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.9°C24.0°C
3 BF 33%
Το Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου γιορτάζει
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Το Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου γιορτάζει

Σκηνή από την εμβληματική ταινία «Forest of Bliss» του Ρόμπερτ Γκάρντνερ που προβλήθηκε στην περυσινή διοργάνωση

Δέκα χρόνια πετυχημένης παρουσίας στην Ελλάδα γιορτάζει φέτος το Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου της Αθήνας και απευθύνει πρόσκληση για συμμετοχή στην επετειακή διοργάνωση, από 27 Νοεμβρίου έως 4 Δεκεμβρίου 2019.

Η πρόσκληση απευθύνεται σε ανθρωπολόγους και κοινωνικούς επιστήμονες που χρησιμοποιούν οπτικοακουστικά μέσα για την έρευνά τους, αλλά και σε σκηνοθέτες που έχουν συνεργαστεί με ανθρωπολόγους και κοινωνικούς επιστήμονες σε οποιοδήποτε στάδιο της παραγωγής. Αναζητούνται εθνογραφικά ντοκιμαντέρ και ανθρωπολογικές ταινίες, όπως και έργα που υπερβαίνουν με δημιουργικό τρόπο τα όρια (των συμβατικών προδιαγραφών) των συγκεκριμένων ειδών. Η πρόσκληση αυτή αφορά και ταινίες σπουδαστών που έγιναν ως μέρος των πτυχιακών τους εργασιών ή μέσα στο πλαίσιο άλλων πανεπιστημιακών προγραμμάτων.

Κατάλληλες θεωρούνται οι ταινίες που έχουν γυριστεί από το 2017 και μετά. Οι ταινίες μπορούν να υποβληθούν σε μία από τις τέσσερις ανοιχτές ενότητες: Φοιτητικές Ταινίες, Πανόραμα, Κινηματογραφικοί Πειραματισμοί στην Εθνογραφία και Θεματική Ενότητα, η οποία φέτος έχει τον τίτλο «Εξευγενισμός υπό αμφισβήτηση σε καιρούς αλλαγών: από την κοινωνική οικονομία στην επιθετική αστική ανάπτυξη». Η προθεσμία για την υποβολή των ταινιών λήγει στις 31 Μαΐου. Το Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου της Αθήνας προβάλλει τις καλύτερες εθνογραφικές ταινίες της παγκόσμιας παραγωγής, δηλαδή μικρού, μεσαίου και μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ ανθρωπολογικού ενδιαφέρoντος. Διοργανώνει, επίσης συζητήσεις με τους σκηνοθέτες, ημερίδες με ακαδημαϊκούς και καταξιωμένους επαγγελματίες του χώρου, καθώς και εργαστήρια για φοιτητές της κοινωνικής ανθρωπολογίας και των άλλων κοινωνικών επιστημών. Η τελική λίστα με τις ταινίες που θα συμμετάσχουν θα ανακοινωθεί τον Σεπτέμβριο.

Μπορείτε να ζητήσετε περισσότερες πληροφορίες στο μέιλ [email protected].

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL