Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.2°C23.8°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
19.1°C22.7°C
2 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.0°C19.9°C
4 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.8°C
5 BF 45%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.9°C22.9°C
3 BF 31%
Ξεκίνησε γυρίσματα ο Κώστας Γαβράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ξεκίνησε γυρίσματα ο Κώστας Γαβράς

Ξεκίνησαν στην Αθήνα τα γυρίσματα της νέας ταινίας του Κώστα Γαβρά "Ενήλικοι στο δωμάτιο", που βασίζεται στο βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη. Θα διαρκέσουν συνολικά 12 εβδομάδες και, εκτός από την Αθήνα, θα γίνουν στο Παρίσι, τη Ρίγα, τις Βρυξέλλες, τη Φραγκφούρτη και το Λονδίνο.

Όπως αναφέρει σε δήλωσή του ο Κώστας Γαβράς, θέμα της ταινίας είναι "η ιστορία μιας χώρας και του λαού της, παγιδευμένων σε ένα δίκτυο εξουσίας: ο φαύλος κύκλος των συναντήσεων του Eurogroup που επέβαλε τη δικτατορία της λιτότητας στην Ελλάδα. Πίσω από τις κλειστές πόρτες παίζεται μια ανθρώπινη τραγωδία. Μια αρχαία ελληνική τραγωδία στη σύγχρονη εποχή...".

Όπως έχει γίνει γνωστό, ο Χρήστος Λούλης θα υποδυθεί τον Γιάνη Βαρουφάκη, ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης τον Αλέξη Τσίπρα, ο Δημήτρης Τάρλοου τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, η Βαλέρια Γκολίνο τη Δανάη Στράτου, η Ζοσιάν Πινσόν την Κριστίν Λαγκάρντ, ο Ούλριχ Τουκούρ τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

"Είμαι πολύ χαρούμενος που γυρίζω την ταινία εδώ στην Αθήνα, όπου μπορώ να μιλάω ελληνικά με το εξαιρετικό μου συνεργείο" λέει ο Κώστας Γαβράς. Το συνεργείο αποτελείται από τον Γιώργο Αρβανίτη (διευθυντής φωτογραφίας), τον Σπύρο Λάσκαρη (καλλιτεχνικός διευθυντής), τον Άγη Παναγιώτου (κοστούμια) και τους δύο πρώτους βοηθούς σκηνοθέτη, τον Αρσένη Πολυμενόπουλο και τον Χρήστο Χουλιάρα.

"Οι τοποθεσίες που βρήκαμε εδώ στην Αθήνα για τα γυρίσματα είναι τόσο υπέροχες όσο η ζεστασιά και η φιλοξενία των ανθρώπων. Πρέπει επίσης να προσθέσω ότι το πρόγραμμα του ΕΚΟΜΕ είναι μεγάλη βοήθεια για τις παραγωγές που γίνονται στην Ελλάδα. Ως εκ τούτου, θα ήθελα να εκφράσω ένα μεγάλο ‘ευχαριστώ’ στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.

Ο Νίκος Παππάς και ο Λευτέρης Κρέτσος έκαναν σπουδαία δουλειά θέτοντας σε εφαρμογή το πρόγραμμα του ΕΚΟΜΕ σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Τώρα πια γυρίζονται στην Ελλάδα περισσότερες ξένες παραγωγές από ποτέ. Φυσικά, μην παραλείψω να αναφέρω και την προσωπική μου παραγωγό και σύζυγό μου Μισέλ Ρέι για την πολύτιμη συμβολή της.

Ο συμπαραγωγός μας εδώ στην Ελλάδα, ο Μάνος Κρεζίας από την Odeon (ο οποίος υπήρξε και συμπαραγωγός μας στην ταινία ‘Παράδεισος στη Δύση’ πριν από δέκα χρόνια), είναι ξανά κοντά μας, με τον Κώστα Λαμπρόπουλο στη διεύθυνση εκτέλεσης παραγωγής.

Στη Γαλλία συμπαραγωγοί μας είναι η France Télévisions και η Wild Bunch. Η Wild Bunch κατέχει επίσης τα δικαιώματα διανομής στη Γαλλία αλλά και παγκοσμίως. Και ως συνήθως το Canal Plus υποστηρίζει την ταινία. Χάρη σε όλους εσάς, έχω μια τεράστια πρόκληση μπροστά μου: να μη σας απογοητεύσω».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL