Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
13.1°C15.9°C
3 BF 90%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.0°C14.4°C
2 BF 77%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C13.2°C
4 BF 86%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.1°C18.0°C
5 BF 78%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.7°C11.3°C
0 BF 100%
Αγανάκτηση για τις "περικοπές" στην τελετή των Όσκαρ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αγανάκτηση για τις "περικοπές" στην τελετή των Όσκαρ

Ο Μάρτιν Σκορσέζε, ο Τζορτζ Κλούνεϊ, ο Μπραντ Πιτ και ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο προστέθηκαν σε όσους (πάνω από 100 προσωπικότητες του Χόλιγουντ) αντιδρούν στις περικοπές που έχουν ανακοινώσει οι διοργανωτές της βραδιάς των Όσκαρ. Συγκεκριμένα, προκειμένου να περιοριστεί ο χρόνος της τηλεοπτικής μετάδοσης της τελετής, έχει αποφασιστεί ότι οι βραβεύσεις για τις κατηγορίες της καλύτερης φωτογραφίας, μοντάζ, ταινίας μικρού μήκους και μακιγιάζ, δεν θα μεταδοθούν ζωντανά.

Στην επιστολή διαμαρτυρίας αναφέρεται μεταξύ άλλων πως "η Ακαδημία ιδρύθηκε το 1927 για να αναγνωρίσει και να υποστηρίξει την αριστεία στις κινηματογραφικές τέχνες και να βοηθήσει τους θεατές να έρθουν σε επαφή με τον κόσμο του κινηματογράφου. Δυστυχώς, έχουμε απομακρυνθεί από αυτή την αποστολή (...) και θεωρούμε ότι οι περικοπές αντιβαίνουν στο πνεύμα της Ακαδημίας. Από τη στιγμή που ξεκίνησε η τηλεοπτική μετάδοση των Βραβείων της Ακαδημίας, η τελετή έχει διαφοροποιηθεί, αλλά ποτέ μέχρι σήμερα δεν θυσίαζε το νόημα της αρχικής αποστολής της Ακαδημίας".

Στην ανοιχτή επιστολή διαμαρτυρίας η Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών κατηγορείται ότι "υποβιβάζει αυτούς τους τέσσερις σημαντικούς κλάδους σε ήσσονος σημασίας και προσβάλλει τους επαγγελματίες" που εργάζονται σε αυτούς τους τομείς.

Σε ανάρτηση στο Twitter που έκανε ο Αλφόνσο Κουαρόν, ο οποίος είναι υποψήφιος και για το Όσκαρ διεύθυνσης φωτογραφίας για το "Ρόμα", αναφέρει συγκεκριμένα: "Στην ιστορία του κινηματογράφου υπήρξαν αριστουργήματα χωρίς ήχο, χωρίς χρώμα, χωρίς μια ιστορία, χωρίς ηθοποιούς, χωρίς μουσική. Αλλά δεν υπήρξε ταινία χωρίς φωτογραφία και χωρίς μοντάζ".

Ο Στίβεν Πόστερ, πρόεδρος του Σωματείου Διευθυντών Φωτογραφίας, δήλωσε πως οι συγκεκριμένες περικοπές στη μετάδοση των βραβεύσεων είναι "ταπεινωτικές".

Συνολικά θα δοθούν 24 βραβεία Όσκαρ κατά τη διάρκεια της τελετής στις 24 Φεβρουαρίου και οι διοργανωτές έχουν δεσμευτεί να περιορίσουν φέτος τη διάρκεια της τηλεοπτικής μετάδοσης κατά 40 λεπτά, στις τρεις ώρες.

Η Ακαδημία υπεραμύνθηκε των περικοπών με ανακοίνωσή της, στην οποία κατηγορεί τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι έχουν συμβάλει στον θόρυβο που δημιουργήθηκε, με υπερβολικές και "ανακριβείς" αναρτήσεις... Με επιστολή προς τα 8.000 μέλη της, η Ακαδημία αναφέρει ότι οι αλλαγές είχαν ψηφιστεί πέρυσι τον Αύγουστο και είχαν εγκριθεί από όλους τους "κλάδους" των επαγγελματιών.

Σε συνέντευξή της στο επαγγελματικό περιοδικό "Variety" η υπεύθυνη παραγωγής της τελετής των Όσκαρ Ντόνα Τζιλιότι (βραβευμένη και η ίδια με Όσκαρ για την παραγωγή του "Ερωτευμένου Σαίξπηρ" το 1999), προσπάθησε να αμβλύνει την αρνητική εικόνα που έχει δημιουργηθεί, λέγοντας πως "καμία ομιλία βραβευμένου που θα παραμείνει εντός του ορίου των 90 δευτερολέπτων δεν πρόκειται να περικοπεί".

Προκειμένου να περιοριστεί ο χρόνος της τηλεοπτικής μετάδοσης της τελετής, έχει αποφασιστεί ότι οι βραβεύσεις για τις κατηγορίες της καλύτερης φωτογραφίας, μοντάζ, ταινίας μικρού μήκους και μακιγιάζ, δεν θα μεταδοθούν ζωντανά

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL