Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.6°C
2 BF 54%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
18.0°C24.3°C
2 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.9°C
4 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.9°C20.8°C
3 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.4°C23.9°C
2 BF 35%
Δύο ταινίες για τα Κύθηρα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δύο ταινίες για τα Κύθηρα

«Παραθεριστές της Ιστορίας»

Δύο ταινίες παραγωγής της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πειραιώς και Νήσων παρουσιάζονται το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου, στις 6 μ.μ., στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος (Ιερά Οδός 48 & Μεγάλου Αλεξάνδρου 134-136). Πρόκειται για το βραβευμένο ντοκιμαντέρ «Παραθεριστές της Ιστορίας», καθώς και το μικρού μήκους animation «Είμαι ο Λέων των Κυθήρων».

Η ταινία «Παραθεριστές της Ιστορίας» σε σκηνοθεσία του Γιώργου Διδυμιώτη, ο οποίος μάλιστα κατάγεται από τα Κύθηρα, απέσπασε το πρώτο Βραβείο Ταινίας Ντοκιμαντέρ Μικρού Μήκους στο 12ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ (docfest) που πραγματοποιήθηκε στη Χαλκίδα από τις 13 έως τις 18 Νοεμβρίου 2018. Με αφορμή την επιστροφή των κυθηραϊκών αρχαιοτήτων από τον Πειραιά στο νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Κυθήρων, η ταινία μάς οδηγεί σε ένα άλλο ταξίδι, γεμάτο ωστόσο απορίες και μόνο "σκιές" απαντήσεων: Τι προσδοκούμε από το παρελθόν; Τι μπορούμε να μάθουμε μέσα σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο ιστορικό πλαίσιο;


«Είμαι ο Λέων των Κυθήρων»

Η ταινία κινουμένων σχεδίων «Είμαι ο Λέων των Κυθήρων» τιμήθηκε με το Βραβείο Κοινού στον διεθνή διαγωνισμό Museums in Short 2018 και η απονομή πραγματοποιήθηκε στη Σλοβενία τον περασμένο Αύγουστο. O Λέων των Κυθήρων αφηγείται σε πρώτο πρόσωπο την ιστορία του, από την μέρα που λαξεύτηκε μέχρι την «απαγωγή» του από τα ναζιστικά στρατεύματα, την «ομηρεία του» στο Βερολίνο και, τέλος, την επιστροφή του αρχικά στην Αθήνα και μετά στην πατρίδα του.

Οι ταινίες, παραγωγής της ΕΦΑΠΝ, δημιουργήθηκαν με αφορμή την επαναλειτουργία του Αρχαιολογικού Μουσείου Κυθήρων στο πλαίσιο της πράξης «Επισκευή, Διαρρύθμιση και Επανέκθεση Αρχαιολογικού Μουσείου Κυθήρων» και με χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και από εθνικούς πόρους. Γενική είσοδος για την προβολή 5 ευρώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL