Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.2°C21.8°C
2 BF 49%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.0°C20.3°C
2 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C16.6°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.1°C19.1°C
5 BF 37%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C17.1°C
2 BF 56%
Ακόμη ένα βραβείο για την ταινία του Λάνθιμου / Στην τελική ευθεία για τα Όσκαρ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ακόμη ένα βραβείο για την ταινία του Λάνθιμου / Στην τελική ευθεία για τα Όσκαρ

Η Ρέιτσελ Βάις και ο Γιώργος Λάνθιμος στο γεύμα των υποψηφίων

Ο Γιώργος Λάνθιμος και ο Γιώργος Μαυροψαρίδης έδωσαν το "παρών" στο Beverly Hilton για το παραδοσιακό γεύμα προς τιμήν των υποψηφίων για τα Όσκαρ που διοργανώνεται κάθε χρόνο λίγες ημέρες πριν την τελετή απονομής και στο οποίο ενημερώνονται όσοι δεν έχουν βρεθεί ξανά στη διοργάνωση για τα τυπικά, όπως π.χ. ότι ο κάθε βραβευμένος έχει στην διάθεσή του μόλις 90 δευτερόλεπτα από τη στιγμή που θα ανακοινωθεί το όνομά του για να φτάσει από το κάθισμά του στη σκηνή και να "συμπυκνώσει" μέσα σε αυτό τον χρόνο όλες τις ευχαριστίες του. Ο στόχος των διοργανωτών είναι, η 91η τελετή απονομής των Όσκαρ, στις 24 Φεβρουαρίου, να μην ξεπεράσει σε διάρκεια τις τρεις ώρες.

Στο γεύμα, ο Έλληνας σκηνοθέτης ήταν μαζί με την υποψήφια για Όσκαρ από την ταινία του Ρέιτσελ Βάις, ενώ οι άλλες δύο υποψήφιες, η Ολίβια Κόλμαν και η Έμα Στόουν απουσίαζαν. Οι υποψήφιοι παρέλαβαν διπλώματα από την Ακαδημία υπό τους ήχους του τραγουδιού «Shallow» των Lady Gaga και Μπράντλεϊ Κούπερ, το οποίο είναι υποψήφιο για Όσκαρ.

Εν τω μεταξύ, η ταινία του Λάνθμου τιμήθηκε με ακόμη ένα από τα βραβεία που απονέμουν οι επαγγελματικές ενώσεις, αυτή τη φορά από το Σωματείο Αμερικανών Καλλιτεχνικών Διευθυντών. Με τέσσερις κινηματογραφικές κατηγορίες βραβείων, το Σωματείο βράβευσε την «Ευνοούμενη» και τη δουλειά της Φιόνα Κρόμπι στην κατηγορία των ταινιών εποχής, όπου η ταινία του Γιώργου Λάνθιμου επικράτησε των «Roma», «The Ballad of Buster Scruggs», «Bohemian Rhapsody» και «First Man». Στην κατηγορία των ταινιών φαντασίας, το Σωματείο βράβευσε το «Black Panther», ενώ στις κατηγορίες των σύγχρονων ταινιών και των κινουμένων σχεδίων βράβευσε το «Crazy Rich Asians» και το «Isle of Dogs» αντίστοιχα.

Εν τω μεταξύ, η Ένωση Διευθυντών Φωτογραφίας της Αμερικής (ASC) ανακοίνωσε ότι θα βραβεύσει τον Τζεφ Μπρίτζες (ο οποίος πριν από έναν μήνα τιμήθηκε με μια ειδική Χρυσή Σφαίρα) με ειδικό τιμητικό βραβείο για το σύνολο της καριέρας του. Ο 69χρονος Τζεφ Μπρίτζες είναι γνωστό πως ήταν πάντοτε παθιασμένος με τη φωτογραφία. «Θεωρούμε ότι ο Τζεφ είναι ένα εξαιρετικό ταλέντο στην οθόνη και εξαιρετικός χαρακτήρας εκτός οθόνης» δήλωσε ο πρόεδρος της ASC Κις Βαν Όστρουμ. «Είναι αξιαγάπητος στον επαγγελματικό χώρο και χαίρει ιδιαίτερου σεβασμού για το ταλέντο του. Όμως κι εμείς, τα μέλη της ASC, τον θεωρούμε δικό μας άνθρωπο. Είναι ένας από εμάς γιατί μοιράζεται την αγάπη και το πάθος της αφήγησης μέσα από εικόνες και έχει δημιουργήσει πραγματικά έργα τέχνης με τη φωτογραφική του μηχανή...». Φωτογραφίες του Τζεφ Μπρίτζες έχουν παρουσιαστεί σε γκαλερί τέχνης στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το 2003 ο εκδοτικός οίκος PowerHouse κυκλοφόρησε φωτογραφικό λεύκωμα με τίτλο «Pictures: Photographs by Jeff Bridges», με επιλεγμένες φωτογραφίες από στιγμές της καριέρας του, ενώ το 2013 ο Τζεφ Μπρίτζες τιμήθηκε με το Infinity Award από το International Center of Photography.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL