Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
15.6°C18.0°C
3 BF 76%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
12.1°C14.4°C
2 BF 81%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
12.7°C14.8°C
3 BF 86%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.2°C20.8°C
3 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.9°C12.4°C
0 BF 94%
Γιορτή ντοκιμαντέρ σε οκτώ πόλεις της Πελοποννήσου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γιορτή ντοκιμαντέρ σε οκτώ πόλεις της Πελοποννήσου

Περισσότεροι από 12.000 θεατές παρακολούθησαν τα 85 ντοκιμαντέρ που προβλήθηκαν στο φετινό Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου, με έδρα την Καλαμάτα και παράλληλα σε επτά ακόμη πόλεις: Άργος, Σπάρτη, Γύθειο, Αμαλιάδα, Δημητσάνα, Πάτρα και Πύλο.

Έξι βραβεία συν μία ειδική μνεία απονεμήθηκαν κατά τη διάρκεια της τελετής λήξης στο Εργατικό Κέντρο της Καλαμάτας, προτού η σκηνή παραδοθεί στο πενταμελές έθνικ συγκρότημα Abbal. Τα Βραβεία Ισότητας, διακρίσεις του φετινού κεντρικού αφιερώματος «Ισότητα των φύλων», στο πλαίσιο του οποίου προβλήθηκαν 14 ταινίες, δόθηκαν στο ελληνικό «Το κορίτσι γυναίκα» της Ευαγγελίας Γούλα, που ανιχνεύει τη θέση της γυναίκας στις κοινότητες Ρομά, και το «Belle de Nuit» της Βελγίδας Μαρί - Ιβ Ντε Γκραβ, πορτρέτο της Γκρισελίντις Ρεάλ, ιερόδουλης και ακτιβίστριας τη δεκαετία του 1970.

Όσο για τα Βραβεία Κοινού, ως καλύτερο ελληνικό ντοκιμαντέρ ψηφίστηκε το «Ένα δέντρο θυμάται» του Κωνσταντίνου Φόλλα, φιλμ έρευνας γύρω από τον αφανισμό του τσέχικου χωριού Λίντιτσε από τις ναζιστικές δυνάμεις κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Από τα ξενόγλωσσο ντοκιμαντέρ ψηφίστηκε το «Μια γυναίκα αιχμάλωτη» της Ουγγαρέζα Μπερναντέτ Τούζα - Ρίτερ.

Ακόμη ειδικά βραβεία δόθηκαν φέτος από επιτροπή φοιτητών του Τμήματος Αρχαιολογίας, Ιστορίας και Πολιτισμικής Διαχείρισης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην κολομβιανή ταινία «Αντάρτικες Φωνές» του Σιόερντ Βαν Γκρόοτχεστ και στην ελληνική «Ζωγραφίζοντας» της Ιωάννας Νεοφύτου, η οποία αντιμετωπίζει το προσφυγικό ζήτημα μέσα από σχέδια ανήλικων μεταναστών...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL