Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Κινηματογραφικό αφιέρωμα στον Βασίλη Βαφέα

Τη φιλμογραφία του Βασίλη Βαφέα τιμά, σήμερα Σάββατο και αύριο Κυριακή, η κινηματογραφική λέσχη Πετρούπολης, που προβάλλει τρεις από τις ταινίες του δημοφιλούς σκηνοθέτη. Στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο...

Τη φιλμογραφία του Βασίλη Βαφέα τιμά, σήμερα Σάββατο και αύριο Κυριακή, η κινηματογραφική λέσχη Πετρούπολης, που προβάλλει τρεις από τις ταινίες του δημοφιλούς σκηνοθέτη. Στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Πετρούπολις, Μπουμπουλίνας 59 και Αθανασίου Διάκου, προβάλλεται απόψε, στις 7 μ.μ., η ταινία «Ρισάλτο» και στις 9 μ.μ. το «Κάθε Σάββατο». Στο “Ρισάλτο” η θεματική περιστρέφεται γύρω από το πώς οι νέοι, που είναι γεμάτοι όνειρα και ενέργεια, συνθλίβονται κάτω από το βάρος αφενός της οικογένειάς τους και αφετέρου της κοινωνίας, που τη χαρακτηρίζουν η αναλγησία, οι απάνθρωποι στόχοι για επιτυχία και η θέληση για απόλυτη κυριαρχία πάνω στα ανεξάρτητα άτομα. Η ταινία “Κάθε Σάββατο” μιλάει για τις σχέσεις πατέρα - γιου.

Αύριο, στις 7 μ.μ., θα προβληθεί «Ο Έρωτας του Οδυσσέα» και θα βραβευτεί ο πρωταγωνιστής της ταινίας Κώστας Βουτσάς. Ο Οδυσσέας, ένας τυπικός μικροαστός, παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών, εργάζεται στο λογιστήριο μιας μεγάλης εταιρείας όταν ξαφνικά τον απολύουν, αφήνοντάς τον μετέωρο. Άνεργος και με τα λεφτά της αποζημίωσης στην τσέπη, περιπλανιέται άσκοπα στη θερινή Αθήνα, όπου συναντά μια κοπέλα που αντιπροσωπεύει γι’ αυτόν τη χαμένη νιότη. Την ακολουθεί παντού, χάνοντάς την ωστόσο κάθε τόσο από τα μάτια του, κάτι που τον κάνει να ανησυχεί. Μια περιπλάνηση από την Αθήνα στην Ύδρα και πάλι πίσω γεμάτη εκπλήξεις, αστεία στιγμιότυπα, αλλά και αγωνία. Η είσοδος στο κινηματογραφικό αφιέρωμα και τις δύο ημέρες είναι ελεύθερη για το κοινό.

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Έχει δίκιο η Ν.Δ.

Ναι, φυσικά. Έχει δίκιο η Ν.Δ. Ο Τσίπρας φταίει που ακυρώθηκε το ντιμπέιτ. Βρήκε μια αστεία δικαιολογία, τη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε., η οποία θα αποφασίσει για τα πρόσωπα που θα ηγηθούν των ευρωπαϊκών μηχανισμών.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο