Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
14.8°C17.3°C
3 BF 84%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.9°C14.4°C
2 BF 79%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
11.0°C14.3°C
2 BF 88%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
18.0°C18.8°C
2 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.9°C11.9°C
3 BF 100%
Επιλογές τηλεόρασης εβδομάδας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Επιλογές τηλεόρασης εβδομάδας

ΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΙ ΕΡΑΣΤΕΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΒΟΥΛΗ 22.00

ΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΙ ΕΡΑΣΤΕΣ

Διασκευή ενός θεατρικού έργου που συνδυάζει το θέατρο Καμπούκι με το θέατρο μαριονετών. Αριστουργηματική ταινία του Κέντζι Μιζογκούτσι, παραγωγής Ιαπωνίας 1954, μέσα από την ιστορία ενός ζευγαριού, στη φεουδαρχική Ιαπωνία του 17ου αιώνα, περιγράφει την καταπίεση και τα αδιέξοδα από τους άτεγκτους ηθικούς κανόνες της εποχής.

Στο Κιότο η Οσάν, γόνος μιας ξεπεσμένης αριστοκρατικής οικογένειας, έχει παντρευτεί τον Ισούν, έναν εύπορο και φιλοχρήματο άνδρα μεγαλύτερης ηλικίας, προκειμένου να γλιτώσει την οικογένειά της από τη φτώχεια. Ο Μοχέι, ένας από τους υπάλληλους του άνδρα της, είναι κρυφά ερωτευμένος μαζί της.

Όταν η Οσάν κατηγορείται ψευδώς ότι είναι ερωμένη του, αναγκάζονται να το σκάσουν μαζί προκειμένου να αποφύγουν την άδικη και σκληρή τιμωρία. Νέοι και κυνηγημένοι, γρήγορα αποκαλύπτουν ο ένας τον έρωτά του για τον άλλο. Στο μεταξύ ο Ισούν διατάζει τους άνδρες του να βρουν τους δύο εραστές και να τους χωρίσουν για να αποφύγει τον δημόσιο εξευτελισμό. Παίζουν: Καζούο Χασεγκάουα, Κιόκο Καγκάουα, Εϊτάρο Σίντο. Η ταινία απέσπασε τον Αργυρό Λέοντα στο Φεστιβάλ της Βενετίας.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΕΡΤ2, 23.45

Ο ΞΕΝΑΓΟΣ

Κωμική ταινία παραγωγής 2010 του Ζαχαρία Μαυροειδή. Ο Ιάσονας κατεβαίνει στην Αθήνα ξεκινώντας τη νέα του φιλόδοξη καριέρα ως «ξεναγός αρχιτεκτόνων». Τα γκρουπ του αποτελούνται από φοιτητές Αρχιτεκτονικής από το εξωτερικό. Σύντομα έρχεται αντιμέτωπος με τις ετερόκλητες απαιτήσεις των φοιτητών, που προτιμούν έναν πολύωρο καφέ ή μία επίσκεψη σε νεκροταφείο από μία ξενάγηση στην Ακρόπολη. Παίζουν: Μιχάλης Οικονόμου, Κατερίνα Μαυρογεώργη, Kathrin Suckfiel.

ΤΡΙΤΗ OPEN, 22.00

IN TIME

Θρίλερ επιστημονικής φαντασίας του Άντριου Νίκολς, παραγωγής 2011. Παίζουν: Τζάστιν Τίμπερλεϊκ, Αμάντα Σέιφριντ, Κίλιαν Μέρφι. Στο μέλλον κανείς δεν γερνά μετά τα 25. Όμως ζουν μόνο όσοι έχουν τον τρόπο οικονομικά να εξαγοράσουν χρόνο και μπορούν να γίνουν... αιωνόβιοι. Ο χρόνος είναι ανταλλάξιμο αγαθό, πουλιέται και αγοράζεται. Ο Γουίλ Σάλας, «χρονο-φτωχός», κατηγορείται για έναν φόνο και γίνεται φυγάς μαζί με μια όμηρο.

ΠΕΜΠΤΗ STAR, 01.45

ELISABETH - Η ΧΡΥΣΗ ΕΠΟΧΗ

Ιστορική - βιογραφική ταινία βρετανικής και γαλλικής συμπαραγωγής 2007 με τους Κέιτ Μπλάνσετ, Ρις Ίφανς, Τζέφρι Ρας, Κλάιβ Όουεν. Έχοντας επίγνωση των θρησκευτικών και πολιτικών αλλαγών στην κεντρική Ευρώπη στα τέλη του 16ου αιώνα, η νεαρή βασίλισσα Ελισάβετ Α συνειδητοποιεί ότι η εξουσία της απειλείται από τον Ισπανό βασιλιά και την εξαδέλφη της Μαρία Στιούαρτ. Ταυτόχρονα καλείται να διαχειριστεί τα αισθήματά της για τον σερ Ουόλτερ Ράλεϊ.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΕΡΤ3, 23.00

ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΓΑΠΗ

Ρομαντική κομεντί, παραγωγής Γερμανίας 2016, σε σκηνοθεσία Φρανσίσκα Μάγιερ Πράις. Ο Σιμόν και η Ντόρις παραδίδουν την οικογενειακή επιχείρηση στον γιο τους και κάνουν σχέδια για τη ζωή μετά τη συνταξιοδότησή τους. Όταν η Ντόρις ερωτεύεται έναν νεότερό της γιατρό και σχεδιάζει να ζήσει μαζί του, ο Σιμόν, παρά τη στενοχώρια του, δείχνει να την καταλαβαίνει απόλυτα. Η αντίδρασή του θα αναστατώσει οικογένεια και συγγενείς.

ΣΑΒΒΑΤΟ ΕΡΤ1, 23.50

ΕΙΜΑΙ Ο ΕΡΩΤΑΣ

Ρομαντικό δράμα, παραγωγής Ιταλίας 2009, σε σκηνοθεσία Λούκα Γκουαντάνινο. Παίζουν: Τίλντα Σουίντον, Φλάβιο Παρέντι, Άλμπα Ροχβάσερ. Σ’ ένα επίσημο δείπνο στη μιλανέζικη βίλα της οικογένειας, ο πατριάρχης των Ρέκι ανακοινώνει πως στην κεφαλή της οικονομικής αυτοκρατορίας του είναι ώρα να τον διαδεχτούν ο γιος του Τανκρέντι και ο εγγονός του Έντο. Οι καιροί, όμως, έχουν αλλάξει και το κάθε μέλος της οικογένειας έχει τα δικά του σχέδια για το μέλλον.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL