Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.0°C25.9°C
3 BF 34%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.4°C26.5°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.0°C24.4°C
2 BF 51%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.7°C21.0°C
2 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
24.0°C24.0°C
1 BF 40%
Φεστιβάλ του Μαρακές: Βραβείο σε Ιρανή δεύτερης γενιάς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Φεστιβάλ του Μαρακές: Βραβείο σε Ιρανή δεύτερης γενιάς

H Σουμπαντέ Μορτεζάι (στο κέντρο) ανάμεσα στους συνεργάτες της ταινίας της "Joy"

Με "οικοδέσποινα" του Φεστιβάλ την πάντοτε λαμπερή Μόνικα Μπελούτσι, έπεσε η αυλαία του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Μαρακές. Το «Χρυσό Αστέρι», το μεγάλο βραβείο της διοργάνωσης, κέρδισε η ταινία «Joy», που είναι η δεύτερη σκηνοθετική δουλειά της Σουμπαντέ Μορτεζάι, η οποία  γεννήθηκε στη Γερμανία από Ιρανούς γονείς και μεγάλωσε στη Βιέννη. Η ταινία αφηγείται την ιστορία μιας νεαρής Νιγηριανής που φτάνει στην Ευρώπη και οι δύσκολες συνθήκες την οδηγούν στην πορνεία.

Το βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας κέρδισε ο Σέρβος Ογκτζέν Γκλάβονικ. Το φιλμ αφηγείται την ιστορία ένος οδηγού φορτηγού που μεταφέρει διαβαθμισμένο φορτίο κατά τη διάρκεια του βομβαρδισμού της Σερβίας από το ΝΑΤΟ, το 1999.

Η Γερμανίδα ηθοποιός Άεννε Σβάρτζ κέρδισε το βραβείο καλύτερης γυναικείας ερμηνείας για το φιλμ «All Good» της Εύα Τρόμπις. Η Σβαρτζ υποδύεται μια γυναίκα που πέφτει θύμα βιασμού, αποφασίζει να μη μιλήσει, όμως η ζωή της και η σχέση της με τον σύντροφό της διαλύονται...

Το βραβείο καλύτερου ηθοποιού απονεμηθήκε στον Νιντάλ Σααντί για την ερμηνεία του στο οικογενειακό δράμα «Look at Me». Ο Σααντί υποδύεται έναν άντρα που προσπαθεί να φτιάξει τη ζωή του στη Μασσαλία, όμως το παρελθόν του τον οδηγεί πίσω στην Τυνησία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL