Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Φεστιβάλ του Μαρακές: Βραβείο σε Ιρανή δεύτερης γενιάς

H Σουμπαντέ Μορτεζάι (στο κέντρο) ανάμεσα στους συνεργάτες της ταινίας της "Joy"

Με "οικοδέσποινα" του Φεστιβάλ την πάντοτε λαμπερή Μόνικα Μπελούτσι, έπεσε η αυλαία του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Μαρακές. Το «Χρυσό Αστέρι», το μεγάλο βραβείο της διοργάνωσης, κέρδισε η...

Με "οικοδέσποινα" του Φεστιβάλ την πάντοτε λαμπερή Μόνικα Μπελούτσι, έπεσε η αυλαία του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Μαρακές. Το «Χρυσό Αστέρι», το μεγάλο βραβείο της διοργάνωσης, κέρδισε η ταινία «Joy», που είναι η δεύτερη σκηνοθετική δουλειά της Σουμπαντέ Μορτεζάι, η οποία  γεννήθηκε στη Γερμανία από Ιρανούς γονείς και μεγάλωσε στη Βιέννη. Η ταινία αφηγείται την ιστορία μιας νεαρής Νιγηριανής που φτάνει στην Ευρώπη και οι δύσκολες συνθήκες την οδηγούν στην πορνεία.

Το βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας κέρδισε ο Σέρβος Ογκτζέν Γκλάβονικ. Το φιλμ αφηγείται την ιστορία ένος οδηγού φορτηγού που μεταφέρει διαβαθμισμένο φορτίο κατά τη διάρκεια του βομβαρδισμού της Σερβίας από το ΝΑΤΟ, το 1999.

Η Γερμανίδα ηθοποιός Άεννε Σβάρτζ κέρδισε το βραβείο καλύτερης γυναικείας ερμηνείας για το φιλμ «All Good» της Εύα Τρόμπις. Η Σβαρτζ υποδύεται μια γυναίκα που πέφτει θύμα βιασμού, αποφασίζει να μη μιλήσει, όμως η ζωή της και η σχέση της με τον σύντροφό της διαλύονται...

Το βραβείο καλύτερου ηθοποιού απονεμηθήκε στον Νιντάλ Σααντί για την ερμηνεία του στο οικογενειακό δράμα «Look at Me». Ο Σααντί υποδύεται έναν άντρα που προσπαθεί να φτιάξει τη ζωή του στη Μασσαλία, όμως το παρελθόν του τον οδηγεί πίσω στην Τυνησία.

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Έχει δίκιο η Ν.Δ.

Ναι, φυσικά. Έχει δίκιο η Ν.Δ. Ο Τσίπρας φταίει που ακυρώθηκε το ντιμπέιτ. Βρήκε μια αστεία δικαιολογία, τη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε., η οποία θα αποφασίσει για τα πρόσωπα που θα ηγηθούν των ευρωπαϊκών μηχανισμών.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο